Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ελλάδα

16/04/2024
από
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε νέα ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι διαφημίστηκε πολύ στον ξένο τύπο η νομιμοποίηση της ισότητας στον γάμο στην Ελλάδα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών προτείνει στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Σε μια ενημερωμένη έκδοση της ιστοσελίδας με τις ταξιδιωτικές συμβουλές για το εξωτερικό, το κείμενο για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες στην Ελλάδα έχει ως εξής: «Οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμες στην Ελλάδα και οι πολιτικές ενώσεις μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών είναι νόμιμες από το 2015, ενώ ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2024. Η ηλικία συναίνεσης στην Ελλάδα είναι τα 15 έτη, αυτό ισχύει για συντρόφους τόσο του ίδιου όσο και του αντίθετου φύλου. Τα τρανς άτομα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το νόμιμο φύλο τους. Οι νόμοι κατά των διακρίσεων και της ρητορικής μίσους ισχύουν για την ταυτότητα φύλου.

«Οι δημόσιες συμπεριφορές σχετικά με την ομόφυλη σεξουαλική δραστηριότητα ποικίλλουν σε όλη τη χώρα- η επίδειξη στοργής σε δημόσιο χώρο από ομόφυλα ζευγάρια μπορεί να αποδοκιμάζεται, ιδίως στις αγροτικές περιοχές.

«Οι στάσεις είναι γενικά πολύ πιο φιλόξενες στην Αθήνα και σε πολλά ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα στη Λέσβο, τη Μύκονο και τη Σκιάθο. Δείτε τη σελίδα μας με τις πληροφορίες και τις συμβουλές για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα πριν ταξιδέψετε».

Ενώ, το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού αποπειράται να προσεγγίσει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και να τη συμπεριλάβει στην τουριστική διαδικασία, τα ξένα μέσα δημοσιεύουν τις επιθέσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το PinkNews στο άρθρο για τον ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμό στην Ελλάδα, αναφέρει την επίθεση εναντίον των δύο κουήρ ατόμων στην Θεσσαλονίκη και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση.

Στο ίδιο άρθρο, τονίζεται ότι η πιο φιλική χώρα για τους ΛΟΑΤΚΙ+ τουρίστες είναι η Σουηδία, ενώ στη συνέχεια αναφέρονται ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο – χωρίς αυτό να εγγυάται μια χωρίς διακρίσεις παραμονή.




Δες και αυτό!