Όλγα Κεφαλογιάννη: Πολιτικές για να γίνει η Ελλάδα φιλικός προορισμός για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

01/03/2024
από
Τις πολιτικές του υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση και τη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών, παρουσίασε η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη σε σχετική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση, υπεγράφη επίσης μνημόνιο συνεργασίας με τον Οργανισμό Queer Destinations, ο οποίος βοηθά προορισμούς, επιχειρήσεις και ιδρύματα να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των ατόμων και να προωθούν τη συμπερίληψη.

Κατά την τοποθέτησή της, η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι η πολιτική του υπουργείου συμβαδίζει με τις κυβερνητικές οδηγίες για την εξάλειψη των διακρίσεων με βάση τη σεξουαλική ταυτότητα και την ταυτότητα και έκφραση φύλου. Στόχος είναι η προαγωγή της ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και η ισότιμη μεταχείριση τους και στην τουριστική δραστηριότητα.

Olga Kefalogianni et al. sitting at a table

Το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, ανέπτυξε μια Στρατηγική Προσέλκυσης Τουρισμού για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Μεταξύ άλλων, η Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε τις εξής στρατηγικές:

  • Τη διασύνδεση της εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού, με τις στρατηγικές των επιμέρους προορισμών,
  • Τη συλλογή, επεξεργασία και τήρηση δεδομένων, αναφορικά με τον τουρισμό ΛΟΑΤΚΙ+ και
  • Την οικοδόμηση σχέσεων με εξειδικευμένους σε ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμό ταξιδιωτικούς και ερευνητικούς οργανισμούς του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Τουρισμού, στόχος είναι ο εμπλουτισμός και η διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς με την ανάλογη προώθηση και προβολή, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας παράλληλα την τουριστική επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες. Όπως υπογράμμισε και η Όλγα Κεφαλογιάννη στην εκδήλωση, κομβική είναι και η ενθάρρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων για κατάρτιση του προσωπικού τους σε θέματα διαφορετικότητας.

Oriol Pamies, Olga Kefalogianni et al. sitting at a table with microphones

Σχετικά με τους τρόπους επικοινωνίας και προβολής της συγκεκριμένης κατεύθυνσης του υπουργείου, η υπουργός ανέφερε τον σχεδιασμό προωθητικού υλικού για τον ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμού, μια ανάλογης επικοινωνιακή καμπάνια και την πραγματοποίηση ΛΟΑΤΚΙ+ εκδηλώσεων.

Παράλληλα, εκδόθηκε από το υπουργείο Οδηγός Συμπεριφοράς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε η Υπουργός Τουρισμού «η πολιτική για την προσέλκυση του τουρισμού ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, θα συμβάλει σε ένα φωτεινό μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό, όπου όλοι θα αισθάνονται ευπρόσδεκτοι να ανακαλύψουν την ομορφιά της Ελλάδας και τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει».

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Queer Destinations, κκ Oriol Pamies και Edgar Weggelaar, ευχαρίστησαν την κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές της που καθιστούν τη χώρα φιλικό και ασφαλή προορισμό για τη ΛΟΑΤΚΙ+  και  συνεχάρησαν την Ελλάδα για τα σημαντικά βήματα προόδου που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα για την αναγνώριση των δικαιωμάτων της.
Δες και αυτό!