Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης αύριο το πρωί σε Γυμνάσιο και Λύκειο στις Αχαρνές

65

Με πρωτοβουλία των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Αχαρνών και 5ου ΓΕΛ Αχαρνών Αγίας Άννας, διοργανώνεται Ημερίδα Αντιρατσιστικής Εκπαίδευσης στο χώρο του σχολείου, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 (9:00-14:00).

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το μάθημα των θρησκευτικών και γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος “Crocus” του Εβραϊκού Μουσείου και της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου).

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+, ο τραγουδιστής, μουσικός παραγωγός και ηθοποιός Ζερόμ Καλούτα (γαλλικά: Jérôme Kaluta), ο ηθοποιός και ποιητής Αντώνης Τακτικός, εκπρόσωποι από την Ορθόδοξη και Ευαγγελική Εκκλησία, καθηγητές και μαθητές των σχολείων.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.