Η Δρ. Rachel Levine, γραμματέας υγείας της Πενσυλβανίας, είχε προταθεί για την υψηλόβαθμη θέση στον τομέα της υγείας. Ο Joe Biden πράγματι την επέλεξε και επισήμως.

Η δρ. Levine είναι μία από τις υψηλόβαθμες τρανς αξιωματούχους στις Η.Π.Α. από την Πενσυλβανία, που δίνει τη μάχη για την πανδημία και την τρανσφοβία.

δρ. Levine
Η Γραμματέας Υγείας της PA, δρ. Rachel Levine, μιλά στην εκδήλωση Penn State Health PRIDE την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το LGBTQ+ and Allies Affinity Group

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των Η.Π.Α. ανακοίνωσε την Τρίτη (19 Ιανουαρίου) ότι θα επιλέξει τη γραμματέα υγείας της Πενσυλβανίας, Rachel Levine, για έναν βασικό ρόλο στη διοίκησή του. Ο Biden περιέγραψε τη Levine, ως μια τρανς γυναίκα, μια πρωτοπόρο με ιατρική εμπειρία δεκαετιών, που σηματοδότησε την προτεραιότητα της εισερχόμενης διοίκησης για διαφορετικότητα και εμπειρογνωμοσύνη.

Δηλώσεις Biden

 «Η δρ. Rachel Levine θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία -ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής, τη φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, ή την αναπηρία- θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή και ​​πέρα από αυτήν», δήλωσε ο Biden προσθέτοντας: «Είναι μια ιστορική και βαθιά εξειδικευμένη επιλογή, για να οδηγήσει τις προσπάθειες αναφορικά με την υγεία της διοίκησής μας».

Η Rachel Levine είναι μία τρανς πρωτοπόρος

Ο διορισμός της Rachel Levine αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο άλμα στην πολιτική εκπροσώπηση για την τρανς κοινότητα, και είναι ένα σημείο καμπής, σε μια χώρα που υποφέρει επιθέσεις εναντίον των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων, καθώς και αυξανόμενα ποσοστά τρανσφοβικής βίας, στα χρόνια της διοίκησης του Trump.

Παιδίατρος και πρώην στρατηγός γιατρός, η Levine οδήγησε την Πενσυλβάνια στην κρίση των οπιοειδών, για να εμφανιστεί στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορονοϊού. Έχει διακριθεί για τις ημερήσιες ενημερώσεις της, που την έκαναν το οικείο πρόσωπο εμπιστοσύνης της πανδημίας για πολλά άτομα στην Πενσυλβανία, καθώς και για την ανθεκτικότητά της ενάντια στην τρανσφοβία από τοπικούς δημοσιογράφους και συμβούλους. Ως βοηθός γραμματέα υγείας, η Levine, θα γίνει η βασική σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Εάν επιβεβαιωθεί, θα αναλάβει τη θέση από τον Brett Giroir, ο οποίος διορίστηκε από τον Donald Trump το 2017.