Για δεκαετίες, το σόου πυροτεχνημάτων της Disneyland στην Καλιφόρνια και του Disney World στη Φλόριντα ξεκινούσε με αυτήν την εισαγωγή: «Καλησπέρα, κυρίες και κύριοι, αγόρια και κορίτσια, ονειροπόλους όλων των ηλικιών». Αυτό άλλαξε την Τετάρτη, όταν ξεκίνησαν οι πρόβες για την επιστροφή μετά την COVID. Η νέα ανακοίνωση αναφέρει απλώς, «Καλησπέρα, ονειροπόλα όλων των ηλικιών.»

Η ενημερωμένη, χωρίς δήλωση φύλου συμπεριλήφθηκε στην παράσταση της 4ης Ιουλίου, την επίσημη επαναφορά της νυχτερινής επίδειξης πυροτεχνημάτων και στα δύο πάρκα. Η τροποποιημένη εισαγωγή θα επεκταθεί και στα άλλα πάρκα ψυχαγωγίας της Disney, συγκεκριμένα στη Disneyland του Τόκιο, σύμφωνα με το Deadline.

Η αλλαγή αυτήν πριν από την έναρξη των πυροτεχνημάτων συμπίπτει και με άλλες αλλαγές στα πάρκα της Disney. Η εταιρεία βρίσκεται σε ενημέρωση ή σε κατάργηση ξεπερασμένων και επιθετικών τμημάτων σε διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων μη ευαίσθητων στη φυλή, όπως για παράδειγμα στο Jungle Cruise και στο Splash Mountain. Την άνοιξη, η εταιρία χαλάρωσε τους περίφημους αυστηρούς περιορισμούς της στην έκφραση των εργαζομένων, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία στα χτενίσματα, τα κοσμήματα, τα νύχια και τα τατουάζ.

Πολλά ΛΟΑΤΚ+ άτομα που αγαπούν τη Disney και εργαζόμενα άτομα εκεί χάρηκαν με τις αλλαγές αυτές στα πάρκα ψυχαγωγίας, όμως δεν ήταν λίγα και τα συντηρητικά άτομα που φοβήθηκαν την αλλαγή και δεν την καλοδέχτηκαν. Αυτό το ίδιο θυμωμένο συναίσθημα εκφράστηκε μετά και από δελτία ειδήσεων σχετικά με την αλλαγή κατά την τελετή των πυροτεχνημάτων.

«Η Disney γίνεται πιο γελοία κάθε μέρα», έγραψε ένα άτομο, σύμφωνα με το Miami Herald. «ΤΟ ΜΙΣΩ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ!!!» έγραψε άλλο.

Τα πάρκα της Disney γίνονται ΛΟΑΤΚΙ+ συμπεριληπτικά