Τα πάρκα της Disney γίνονται ΛΟΑΤΚΙ+ συμπεριληπτικά

16/04/2021
από
πάρκα της Disney

Τα πάρκα της Disney επαναπροσδιορίζουν τον εαυτό τους, προς ενίσχυση της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας στο μαγικό της βασίλειο.

πάρκα της Disney

Οι επισκέπτριες/ες σε οποιοδήποτε από τα φημισμένα θεματικά πάρκα θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν μία εκδοχή του εμβληματικού καπέλου με τα αφτιά του Micky Mouse στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Οι υπάλληλοι δε θα δεσμεύονται πλέον από τους κανόνες του διπόλου του φύλου αναφορικά με κοστούμια, κοσμήματα, μαλλιά και επιλογές νυχιών. Οι νέες πολιτικές και κανόνες είναι αποτέλεσμα της κεντρικής πολιτικής συμπερίληψης της Disney σύμφωνα με τις κατευθυντήριες αρχές της εταιρείας.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς έναν κόσμο, όπου ανήκουμε όλα – συμπεριλαμβανομένων ποικιλόμορφων και χωρίς αποκλεισμούς πάρκων της Disney, και ως προς τις εμπειρίες και ως προς τα προϊόντα», έγραψε ο Josh D’Amaro, πρόεδρος του τμήματος των πάρκων, σε μια δημοσίευση στο blog του. “Υπάρχουν πολλά να κάνουμε, αλλά έχουμε δεσμευτεί να ακούσουμε, να μάθουμε και να εφαρμόσουμε ουσιαστικές βελτιώσεις.”

Η Disney έκανε μία δημοσκόπηση μεταξύ των εργαζομένων της (ή «μελών του καστ» της) και διαπίστωσε ότι η συμπερίληψη ήταν βασικός τομέας ανησυχίας τους. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε σε αυτό αντιμετωπίζοντας το ζήτημα μέσα από τις τέσσερις κατευθυντήριες αρχές: ασφάλεια, ευγένεια, επίδειξη και αποτελεσματικότητα – που καθοδήγησαν κάθε απόφαση που λαμβάνεται εντός της εταιρείας. Αυτές οι αρχές ενώθηκαν τώρα με την ένταξη.

Για τις/τους επισκέπτριες/ες, η αλλαγή σημαίνει ότι θα βλέπουν περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ προϊόντα, όπως το καπέλο με τα αφτιά του Mike στα χρώματα του ουράνιου τόξου, ενώ τα κοστούμια θα είναι διαθέσιμα για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια. Για τα εργαζόμενα άτομα, η νέα πολιτική επιτρέπει ένα μεγαλύτερο επίπεδο έκφρασης σε όλο το φάσμα των φύλων. Στο παρελθόν, τα μέλη του καστ καθοδηγούνταν με βάση το δίπολο των φύλων, ενώ τώρα θα οι επιλογές θα εκτείνονται σε όλο το φάσμα των φύλων.

Ακτιβίστριες/στές χαιρέτησαν την απόφαση

«Η κίνηση της Disney είναι ένα ισχυρό παράδειγμα μιας εταιρείας που κάνει βήματα προς την ένταξη και τη συμπερίληψη», δήλωσε η Erin Uritus, πρόεδρος της Out and Equal. «Με αυτές τις αλλαγές, τα μέλη του καστ μπορούν να φέρουν τον πλήρη, αυθεντικό εαυτό τους στη δουλειά τους. Περισσότερες/οι επισκέπτριες/ες της Disney θα μπορούν να δουν τον εαυτό τους να αντανακλάται στην ποικιλομορφία των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας.»

Τα πάρκα Disney και ο προγραμματισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και η εταιρεία έχει καταβάλει προσπάθειες στο παρελθόν για να κάνει τα πάρκα και τα προϊόντα πιο φιλόξενα στην κοινότητα. Το 2019, ο Olly Alexander επιλέχθηκε ως ένα από τα άτομα που επιλέχθηκαν για το Magical Pride της Disneyland στο Παρίσι, το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ event που φιλοξενείται σε ένα πάρκο της Disney.

Ο D’Amaro δήλωσε ότι οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν «πλουσιότερες, πιο προσωπικές, και πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες στις επισκέπτριες και επισκέπτες μας», επιτρέποντας στα μέλη του cast να εκφράζουν πιο ελεύθερα τις εμπειρίες και τις ταυτότητές τους.

«Είμαι ενθουσιασμένος για το προς τα πού κατευθυνόμαστε και θα έχουμε περισσότερα να μοιραστούμε σύντομα», κατέληξε. “Σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε σε αυτό το ταξίδι.”




Δες και αυτό!