Εκατοντάδες μαθήτριες/τές του σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης MacArthur στο Irving του Τέξας έκαναν αποχή την Τετάρτη για να διαμαρτυρηθούν για πειθαρχικές ενέργειες εναντίον δύο εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαία.

Οι χορηγοί της Gay-Straight Alliance στο σχολείο, που βρίσκεται σε προάστιο του Ντάλας, είχαν μοιράσει αυτοκόλλητα «ασφαλής χώρος» σε εκπαιδευτικούς για να τα τοποθετήσουν στις πόρτες της τάξης τους, με σκοπό να δείξουν ότι καλωσορίζουν τις ΛΟΑΤΚΙ+ μαθήτριες/τές. Πολλές/οί εκπαιδευτικοί τα κόλλησαν -επιτέλους- στις πόρτες τους φέτος, αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός του Τέξας WFAA.

Όμως, πρόσφατα η διοίκηση του σχολείου, με επικεφαλής έναν νέο διευθυντή, άρχισε να αναγκάζει τις/τους εκπαιδευτικούς να αφαιρέσουν τα αυτοκόλλητα, με αναφορά σε μια πολιτική κατά της χρήσης των τάξεων τους για «μετάδοση προσωπικών πεποιθήσεων σχετικά με πολιτικά ή σεκταριστικά ζητήματα», σύμφωνα με το The Dallas Morning News. Δύο εκπαιδευτικοί που αρνήθηκαν να κατεβάσουν τα αυτοκόλλητα ή, σύμφωνα με ορισμένα μέσα, αντιτάχθηκαν στην αφαίρεσή τους, δεν έχουν εμφανιστεί έκτοτε στο σχολείο.

Οι μαθήτριες/τές ανέφεραν στο CBS του Ντάλας ότι είδαν μια από τις εκπαιδευτικούς, τη Rachel Stonecipher, να οδηγείται με συνοδεία προς την έξοδο του σχολείου. Η διοίκηση αρνήθηκε να συζητήσει την κατάσταση απασχόλησης της Stonecipher, αλλά και του άλλου εκπαιδευτικού, που δεν κατονομάζεται δημόσια. Η Stonecipher, η οποία είναι λεσβία, δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται εργασίακα αυτήν τη στιγμή, αλλά είπε ότι οι μαθήτριες/τές δεν πρέπει να ανησυχούν για εκείνη, αν και η κατάσταση είναι ανησυχητική.

Εκτός από το αυτοκόλλητο, λείπει και μια αφίσα «ασφαλούς χώρου» που είχε βάλει η Stonecipher στην πόρτα της, είπε στα μέσα. «Τα έχασα. Τα παιδιά τα έχασαν κι εκείνα», δήλωσε η Stonecipher, καθηγήτρια αγγλικών και χορηγός της GSA. Και πρόσθεσε: «Φοβήθηκα κι εγώ, γιατί είμαι η μόνη ανοιχτά, προφανώς γκέι καθηγήτρια, λεσβία καθηγήτρια». Αλλά είπε επίσης: «Είμαι καλά. Τα παιδιά δε χρειάζεται να ανησυχούν για μένα.»

Οι αξιωματούχοι της περιφέρειας είχαν στείλει ένα σημείωμα στο προσωπικό λέγοντας ότι ήθελαν να μεταδώσουν ένα μήνυμα ότι ολόκληρος ο χώρος του σχολείου θα ήταν ένας ασφαλής χώρος, κι όχι μόνο ορισμένες αίθουσες διδασκαλίας, αλλά οι μαθήτριες/τές της διαμαρτυρίας δήλωσαν ότι τα αυτοκόλλητα ενημέρωναν τους ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές και τις ΛΟΑΤΚΙ+ μαθήτριες για το πού θα μπορούσαν να απευθυνθούν σε περίπτωση που χρειάζονταν βοήθεια. Μαθήτριες/τές που είχαν παρακολουθήσει συνεδριάσεις της GSA κλήθηκαν στα γραφεία της διοίκησης του σχολείου και ανακρίθηκαν για τα αυτοκόλλητα, και τα σχετικά θέματα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο CBS.

Ορισμένες μαθήτριες/ές και εκπαιδευτικοί αντιτάχθηκαν στην ιδέα ότι τα αυτοκόλλητα ήταν «πολιτικά» ή «σεκταριστικά». «Αυτά δεν είναι πολιτικά αυτοκόλλητα, είναι απλώς ένα σήμα ότι μία/ένας εκπαιδευτικός έχει την ικανότητα να έχει συνομιλίες με ΛΟΑΤΚΙ+ μαθήτριες/τές», δήλωσε η Stonecipher στο WFAA.