Είναι για τους ευρωβουλευτές της ΝΔ η άμβλωση «ανθρώπινο δικαίωμα»;

24/06/2021

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ φαίνεται πως ψήφισαν πρόταση των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) για την καταγγελία έκθεσης ως απαράδεκτης, επειδή χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα στην άμβλωση.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: “Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση”.

Ωστόσο, το επίμαχο ψήφισμα τελικά απορρίφθηκε με 280 υπέρ, 391 κατά, 10 αποχές.

“Η προσπάθεια τους απέτυχε παταγωδώς. Το στίγμα παραμένει”, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.


Ο επικεφαλής, πάντως, ευρωβουλευτής της έκθεσης δέχτηκε επιστολή μίσους στην οποία τον συγκρίνουν με τον Χίλτερ. «Η εξωτερική πίεση είναι τεράστια και αντιμετωπίζουμε ηλεκτρονικά μηνύματα μίσους… Έφτασαν στο σημείο να στείλουν κούκλες – έμβρυα στα γραφεία μας» δήλωσε ο Κροάτης Πρέντραγκ Μάτιτς.

Σύμφωνα με το Politico, αξιωματούχοι και ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι δεν έχουν βιώσει ποτέ μια τόσο σκληρή και καλά συντονισμένη εκστρατεία, όπως αυτή που διεξήχθη από εκείνους που τάσσονται κατά των εκτρώσεων.

Βόζενμπεργκ: Η τελική έκθεση δεν έχει ψηφιστεί ακόμα 

Μετά τις αντιδράσεις, η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ τοποθετήθηκε με ανάρτησή της στο Twitter, βαφτίζοντας την είδηση παραπληροφόρηση και δηλώνοντας ότι η τελική έκθεση δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!