Βουλευτής της ΝΔ αλλάζει γνώμη και τάσσεται υπέρ της ισότητας στον γάμο

17/01/2024
από
Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Όπως είπε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο ίδιος αρχικά είχε μια αρνητική στάση στην αρχή και ήταν πιο πιθανό να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Εγώ είχα εκφράσει τον βασικό μου προβληματισμό. Θεωρώ ότι το ζήτημα του γάμου είναι λυμένο. Με το σύμφωνο συμβίωσης πηγαίνουν σε ένα συμβολαιογραφικό γραφείο, με την ισότητα στον γάμο θα πηγαίνουν στο Δημαρχείο. Χωρίς κουφέτα, χωρίς ρύζια, χωρίς στέφανα. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο», σημείωσε αρχικά.

Προσθέτοντας επεσήμανε ότι μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ξεπέρασε τους (ομοφοβικούς) προβληματισμούς του – οι οποίοι κλασσικά σχετίζονται με την παρένθετη κύηση και το «Γονέας 1» / «Γονέας 2».

Συγκεκριμένα είπε: «Είχα πει ότι θα περιμένω να ακούσω τον πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά το κομμάτι της τεκνοθεσίας. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός ήταν πάρα πολύ καθαρός. Είπε ότι δεν περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα, ούτως ώστε να μετατραπεί η γυναίκα σε μια μηχανή παραγωγής παιδιών. Και δεύτερον ότι δεν υιοθετούνται οι όροι “Γονέας 1” και “Γονέας 2”.

«Κατά συνέπεια, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού με έπεισε απόλυτα. Όταν έρθει με το καλό το σχέδιο νόμου για την ισότητα στον γάμο στη Βουλή, θα το ψηφίσω.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι ήδη υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά, τα οποία πρέπει να αναγνωρίζονται νομικά και από τους δύο γονείς.

«Οι υιοθεσίες κατά μόνας επιτρέπονται από το 1946. Είναι καλύτερο και πιο ασφαλές από πολλές πλευρές ένα παιδί να έχει δύο γονείς και όχι έναν. Και βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα που μιλάμε υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια στα οποία ο ένας ή ο άλλος έχουν ένα παιδί. Άρα αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να μείνουν στην ανωνυμία. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει», σημείωσε.

Τέλος, δήλωσε ότι το πολιτικό κόστος δεν τον απασχολεί, και συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο.
Δες και αυτό!