Δέκα μη λευκές κουήρ γυναίκες που νίκησαν στις εκλογές των Η.Π.Α.

26/11/2020
Γερουσιάστρια στην πολιτεία του Delaware

Οι εκλογές των Η.Π.Α. του 2020 έφεραν ένα νέο κύμα ΛΟΑΤΚ+ ατόμων που βγήκαν νικήτριες/τές/@. Σύμφωνα με τη Sarah Kate Ellis, Διευθύνουσα Συμβούλος (CEO) της GLAAD, υπήρξαν ιστορικές νίκες μεταξύ των τρανς ατόμων, αλλά των ανθρώπων με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος.

Εδώ, συγκεντρώσαμε τις δέκα κουήρ γυναίκες με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, που εκλέχθηκαν στις φετινές -κρίσιμες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε επίπεδο ισότητας, νομιμότητας, και προόδου- εκλογές του 2020 των Η.Π.Α.

 Paty Baca

Δικαστής στην πολιτεία του Texas

Η Paty Baca ζει μια πολυάσχολη ζωή στο El Paso, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε από Μεξικανούς γονείς. Είναι βοηθός εισαγγελέα και έχει δύο παιδιά με τη σύντροφό της. Στα 20 χρόνια εμπειρίας της ως δικηγόρος και ως βοηθός εισαγγελέα έχει επικεντρωθεί στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας, της σεξουαλικής κακοποίησης και της παιδικής κακοποίησης.


 Stephanie Byers

Εκπρόσωπος της πολιτείας του Kansas

Η Stephanie Byers, η οποία είναι μέλος του Chickasaw Nation (ομοσπονδιακά αναγνωρισμένο έθνος Αμερικανών Ιθαγενών), όχι μόνο είναι το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο που έχει εκλεγεί στη Βουλή Αντιπροσώπων του Kansas, αλλά είναι και το πρώτο άτομο με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, που έχει εκλεγεί σε νομοθετικό όργανο στις Η.Π.Α. γενικά. Μετά από την πρόσφατη απόσυρσή της από μια 30ετή σχεδόν καριέρα ως δασκάλα, θα ξεκινήσει μια νέα καριέρα, όπου θα διοριστεί σε θέση εξουσίας.


 Sharice Davids

Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην πολιτεία του Kansas

Η Sharice Davids, την οποία τη μεγάλωσε η μητέρα της μόνη της, είναι η πρώτη από την οικογένειά της που σπούδασε στο πανεπιστήμιο. Όταν πρωτοεκλέχθηκε το 2018, ήταν η μία από τις δύο Αμερικάνες Ιθαγενείς, που ήταν μέλος του Κογκρέσου.


Leslie Herod

Εκπρόσωπος της πολιτείας του Colorado

Η Leslie Herod ήταν το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ άτομο με διαφορετικού του λευκού χρώμα δέρματος, που εκλέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Colorado το 2016 και επανεκλέχθηκε στις φετινές εκλογές. Το έργο της τα τελευταία τέσσερα χρόνια περιλαμβάνει πολλαπλά νομοσχέδια σε μεταρρυθμίσεις της ποινικής δικαιοσύνης.


Kim Jackson

Γερουσιάστρια στην πολιτεία της Georgia

Η επισκοπική ιέρεια Kim Jackson είναι το πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομο που εκλέγηκε στη Γερουσία στην πολιτεία της Georgia, μεγαλώνοντας, έτσι, τον αριθμό των ατόμων με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, και των ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ γυναικών γερουσιαστριών στη χώρα.


Tiara Mack

Γερουσιάστρια στην πολιτεία του Rhode Island

Μεγαλωμένη στον Νότο, η Tiara Mack μετακόμισε στο Providence τo 2012 για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Brown και έμεινε εκεί. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η 26χρονη νίκησε έναν εν ενεργεία Γερουσιαστή, που ήταν στη θέση αυτή 15 χρόνια. “Όταν ήμουν μικρότερη, δεν πίστευα ποτέ ότι κάποια σαν κι εμένα, μια κουήρ μαύρη γυναίκα, θα μπορούσε να έχει τέτοια θέση και να παίρνει αποφάσεις” , δήλωσε στο Ballotpedia.


Marie Pinkney

Γερουσιάστρια στην πολιτεία του Delaware

Η Marie Pinkney είναι η πρώτη λεσβία, που εκλέγεται ως γερουσιάστρια στην πολιτεία του Delaware. Είναι κοινωνικός λειτουργός και ήταν ανάδοχος μιας έφηβης μητέρας και του γιου της για πολλά χρόνια.


Michele Rayner-Goolsby

Εκπρόσωπος της πολιτείας της Florida

Μετά τη νίκη της τον Αύγουστο, που έκανε πιο εύκολη και τη νίκη της στις φετινές εκλογές, η Michele Rayner-Goolsby είπε στο twitter: “Μόλις το συνειδητοποίησα, είμαι η πρώτη ανοιχτά κουήρ Μαύρη γυναίκα, που έχει εκλεγεί στη Florida σε οποιαδήποτε θέση. Η ομάδα μας οδηγούνταν από μια Μαύρη γυναίκα. Βασιζόταν σε γυναίκες, και σε γυναίκες με χρώμα δέρματος διαφορετικό του λευκού. Νικήσαμε, γιατί προσδιορίσαμε τ@ ευατ@ μας για εμάς τ@ ίδι@. Επιστρέφω- κλαίω τώρα.


Evelyn Rios Stafford

Ειρηνοδίκης στην πολιτεία του Arkansas

Η Evelyn Rios Stafford είναι το πρώτο τρανς άτομο στην ιστορία της πολιτείας του Arkansas που εκλέγεται σε μια τέτοια θέση. Είναι πρώην δημοσιογράφος, που έχει κερδίσει βραβείο Emmy και έχει υπηρετήσει στην επιτροπή του Transgender Law Center για πέντε χρόνια.


Helen Whitener

Μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Washington

Η δικαστής Helen Whitener εγκαταστάθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Washington τον Απρίλιο, αλλά χρειαζόταν να κερδίσει και στη ψηφοφορία του Νοεμβρίου για να κρατήσει τη θέση της- και το έκανε. Είναι η πρώτη Μαύρη ΛΟΑΤΚΙ δικαστής στην πολιτεία της Washington.

https://avmag.gr/127954/oi-mayres-gynaikes-chanoyn-1-ekatommyrio-dolaria-logo-tis-anisotitas/
Δες και αυτό!