Δήμαρχος ρωσικής πόλης ενέκρινε Pride και μετά το απαγόρευσε

16/07/2019
από

Ο δήμαρχος μιας πόλης στη Ρωσία συμφώνησε να πραγματοποιηθεί μια παρέλαση Pride, αλλά μετά την απαγόρευσε, επειδή φοβήθηκε μήπως και τη δουν τα παιδιά.


Ο ακτιβιστής Nikolay Alexeev ξεκίνησε μια εκστρατεία για “την ελευθερία του συνέρχεσθαι των LGBT ατόμων” σε 380 πόλεις της Ρωσίας και μία πόλη, το Strezhovoy ήταν η πρώτη που συμφώνησε. Ο Alexeev δημοσιεύτηκε στη ρωσική ιστοσελίδα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης VK στις 12 Ιουλίου το εξής: “Οι αρχές της πόλης Strezhevoy στην περιοχή Tomsk μόλις συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί ένα Gay Pride!” 

“Το Pride προγραμματίστηκε για τις 24 Ιουλίου! Το Strezhevoy μπορεί να γίνει η πρώτη πόλη της Ρωσίας, όπου θα φιλοξενήσει ένα Pride με την έγκριση των αρχών” .

Ωστόσο, στις 14 Ιουλίου ξαναέγραψε, ότι ο δήμαρχος επέστρεψε, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολες τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή του, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της διαδρομής και της ώρας της παρέλασης, μέχρι που τελικά απαγόρευσε το Pride εντελώς.

Η παρέλαση απαγορεύθηκε, με την αιτιολογία ότι κανείς δεν εγγυάται ότι θα «προστατευθούν τα παιδιά» και δε γίνεται να παραβιαστεί ο νόμος της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» της Ρωσίας.

Ο Alexeev δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ενώπιον του δικαστηρίου και θα παραπέμψει το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.




Δες και αυτό!