Ο αρχηγός της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov ισχυρίζεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες χρησιμοποιούν ψεύτικες αναφορές για την εξολόθρευση gay ανδρών ως κίνηση αντιπερισπασμού απέναντι στα δικά τους προβλήματα.

Ο αρχηγός της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov, Photo credit: Menahem Kahana / Afp / Getty Images

Περισσότερα από 100 άτομα κρατούνται, βασανίζονται και τουλάχιστον 26 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιχείρηση σκούπα στην Τσετσενία εδώ και δύο μήνες.

Ωστόσο, ο Ramzan Kadyrov εξακολουθεί να επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καμία δίωξη, ενώ χθες επικοινώνησε μέσω των social media την καινούργια του δήλωση για τα πράγματα, ότι όλες αυτές οι θεωρίες για την Τσετσενία και τους gay άνδρες είναι συνωμοσίες των Ευρωπαίων.

Είναι αστείο ότι η ευρωπαϊκή κοινότητα δεν ενδιαφέρεται για τον πόλεμο στην Ανατολή, την υπερθέρμανση του πλανήτη ή τα προβλήματα στις χώρες τους, αλλά οι ιστορίες της Τσετσενικής Δημοκρατίας είναι πολύ, πολύ ελκυστικές” , δήλωσε.

Τα ΜΜΕ, ρωσικά και ξένα, έχουν μπερδευτεί” , έγραψε, κατηγορώντας τα ότι “δεν καταλαβαίνουν πού είναι η αλήθεια” . Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν είχαν ποτέ την ιδέα να έρθουν και να δουν τα πάντα οι ίδιοι» .

Σε αυτή την απροκάλυπτη επίθεση κατά των ΜΜΕ φυσικά, δεν αναφέρεται το γεγονός ότι η δημοσιογράφος, που αποκάλυψε αρχικά με την ιστορία αναγκάστηκε να κρύβεται μετά από τις απειλές θανάτου που έλαβε.

Ο Kadyrov συνεχίζει: «Κάθε μέρα στη δημοκρατία μας είναι η Ημέρα των Ανοιχτών Πορτών.
“Ελάτε εδώ. Γράψτε την αλήθεια.

Ο τσετσένος ηγέτης πρότεινε επίσης ειρωνευόμενος, ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν διαγωνισμό με την ετικέτα: “Γράψτε την αλήθεια – κερδίστε ένα iPhone 7.

Η δίωξη των gay στην Τσετσενία επιβεβαιώθηκε ξεχωριστά από την Human Rights Watch και τη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων και οι δύο επικαλούνται πηγές που επιβεβαιώνουν ότι οι gay άνδρες έχουν στοχοποιηθεί.

Η Human Rights Watch επιμένει «χωρίς αμφιβολία αυτές οι καταστροφικές εξελίξεις έχουν πράγματι συμβεί» .

Ο Τσετσένιος ηγέτης χρησιμοποιεί τονλογαριασμό του στο Telegram, ένα λιγότερο δημοφιλές μέσο, για να δημοσιεύσει αμφιλεγόμενες δηλώσεις, όπως αυτή.

Χθες, προκάλεσε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν να επισκεφτούν την περιοχή του και να βρουν απόδειξη για τις διώξεις των gay ανδρών.