Με αφορμή την 21η Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, η Αρχή Κατά των Διακρίσεων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου, με τη στήριξη της ACCEPT ΛΟΑΤ Κύπρου, διοργανώνουν το «2ο Παγκύπριο Μαθητικό Φόρουμ για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη».

Η εκδήλωση εντάσσεται στην Εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης «No Hate», ενώ βρίσκεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο τη διασφάλιση της ενεργούς κι ισότιμης συμμετοχής των νέων στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν 120 μαθήτριες και μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών απ’ όλες τις επαρχίες της Κύπρου, όπου θα πάρουν μέρος σ’ εργαστήρια, θα συζητήσουν και θα μοιραστούν εμπειρίες και προσδοκίες για το μέλλον γύρω από τις παρακάτω θεματικές:

  • Πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου
  • Διακρίσεις και ρατσιστικά περιστατικά
  • Στερεότυπα φύλου
  • Ομοφοβία και τρανσφοβία
  • Θρησκευτική ελευθερία
  • Ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης.

    Τα πορίσματα θα καταγραφούν και θα αξιοποιηθούν από τους συνδιοργανωτές για τον καθορισμό των δράσεων και των πολιτικών τους.

Οι καθηγητές Συμβουλευτικής κι Επαγγελματικής Αγωγής που θα συνοδεύσουν τις μαθήτριες και τους μαθητές στο Φόρουμ θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο συναφές με τις θεματικές που θα συζητηθούν.

Info:
2ο Παγκύπριο Μαθητικό Φόρουμ για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη
Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017
8:30 με 12:30
Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία
Θράκης 17, 2112 Αγλαντζιά-Λευκωσία