Υπάλληλος κυπριακής πρεσβείας παραιτήθηκε μετά από ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια του πρέσβη

19/03/2024
από
Σε παραίτηση προχώρησε υπάλληλος σε κυπριακή πρεσβεία ευρωπαϊκής χώρας, καταγγέλλοντας τον πρέσβη για ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια.

Σε ανάρτηση της Accept LGBTI Cyprus, γνωστοποιήθηκε η επιστολή παραίτησης της γραμματέας του Πρέσβη, στην οποία αναφέρεται το τοξικό εργασιακό περιβάλλον ως ο λόγος της αποχώρησής της.

«Με το παρόν υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του γραφέα/ δακτυλογράφου. Αδυνατώ να συνεργαστώ πλέον μαζί σας αφού τα συνεχή επαναλαμβανόμενα σεξιστικά, ομοφοβικά σχόλια και χαρακτηρισμοί σας προς τους συναδέλφους μου, καθώς και οι καθημερινές φωνές και ένταση δεν είναι κάτι που μπορώ να ανεχτώ άλλο.

«Εύχομαι καλή συνέχεια και στέλνω τη θετική μου ενέργεια και ψυχική δύναμη στους συναδέλφους που θα παραμείνουν, για να συνεχίσουν να αντέχουν το τοξικό κλίμα που δημιουργείται καθημερινά στην πρεσβεία με τη συμπεριφορά σας», γράφει συγκεκριμένα στην επιστολή.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Στην ανάρτησή της, η ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση της Κύπρου καλεί το υπουργείο Εξωτερικών να εξετάσει τις καταγγελίες, «προστατεύοντας ταυτόχρονα τα άτομα στον εργασιακό χώρο της πρεσβείας από τον εκφοβισμό που υπόκεινται ή που θα υποστούν».

Σύμφωνα με το κυπριακό ειδησεογραφικό μέσο philenews, το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί για τους λόγους παραίτησης της συγκεκριμένης υπαλλήλου. Ανάλογα με την καταγγελία θα διενεργηθεί προδικαστική μελέτη, η οποία ίσως οδηγήσει σε πιθανές πειθαρχικές διώξεις.
Δες και αυτό!