Οι Πολύχρωμες Οικογένειες Κύπρου καλούν σε δράση κατά της ρητορικής μίσους

26/02/2024
από
Cyprus Mail
Μετά την απόσυρση βιβλίου, που περιλαμβάνει ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες, από νηπιαγωγείο της Κύπρου, οι Πολύχρωμες Οικογένειες καλούν τις αρχές να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις περιπτώσεις ρητορικής μίσους, αντί να επιτρέπουν στον εξτρεμιστικό λόγο να αναπτύσσεται.

«Ζητάμε επιτέλους τη στήριξη της πολιτείας, εκτός αν αυτός είναι ο στόχος τους, να βάλουν εμάς και τα παιδιά μας εντελώς στο περιθώριο», δήλωσαν στη Cyprus Mail.

Όσον αφορά το τελευταίο περιστατικό με το σχολικό βιβλίο που απεικόνιζε κουήρ γονείς, η ομάδα δήλωσε ότι η αντίδραση των αρχών αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο.

«Αυτό το περιστατικό δεν είναι καινούργιο για εμάς. Υπάρχουν παρόμοιες επιθέσεις στην κοινότητά μας καθημερινά. Το αν θα γίνει καταγγελία [στην αστυνομία] είναι κάτι που η ομάδα ερευνά ακόμη», δήλωσαν.

Η ομάδα εξήγησε στη Cyprus Mail ότι στο παρελθόν είχαν κατατεθεί καταγγελίες στις αρχές για ρητορική μίσους, αλλά πολλές από αυτές έχουν μπει στο αρχείο, ενώ άλλες έχουν αθωωθεί.

«Το μόνο που καταφέρνουν [οι Αρχές] είναι να δίνουν περισσότερο χώρο σε τέτοιες ακραίες απόψεις, και τέτοια γεγονότα θα γίνονται πιο συχνά και πιο έντονα», ανέφερε η ομάδα.

Η καταγγελία θα μπορούσε να κατατεθεί κατά του κυνηγετικού συλλόγου, ο οποίος μετά από καταγγελία μητέρας, εξαπέλυσε καταιγισμό ομοφοβικών σχολίων.

Είπαν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να εκτίθενται στην εικόνα «ψυχικά διαταραγμένων ανθρώπων» και σε «ύπουλες προσπάθειες ψυχολογικού εκφυλισμού».

Την Τετάρτη, το υπουργείο Παιδείας πέρασε την ευθύνη στον σύλλογο γονέων του νηπιαγωγείου, λέγοντας ότι οι γονείς ήταν αυτοί που αφαίρεσαν το βιβλίο που απεικόνιζε οικογένειες με ομόφυλους γονείς και όχι το υπουργείο.

Σε ανακοίνωσή τους εκείνη την ημέρα, οι Πολύχρωμες Οικογένειες δήλωσαν: «Τι ακατάλληλο και ανήθικο έχουν οι οικογένειές μας;».

Η ομάδα έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας καταδικάζοντας τα σχόλια του επικεφαλής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μάριου Στυλιανίδη, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι το βιβλίο αποσύρθηκε αμέσως.

«Οι Πολύχρωμες Οικογένειες υπάρχουν και είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που καθημερινά καταπατούνται τα γονικά τους δικαιώματα».
Δες και αυτό!