Ομοφοβική επίθεση δέχθηκε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο στην Κύπρο

03/04/2024
από
Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο δέχθηκε ομοφοβική επίθεση με βεγγαλικά στη Λευκωσία, όπως καταγγέλλει η οργάνωση «Accept-LGBTI Cyprus».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση της ΜΚΟ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή είναι η τρίτη καταγγελία που δέχονται σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Η επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ, όταν δύο νεαροί άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά σε γκέι άτομο που περπατούσε μόνο του και στη συνέχεια του πέταξαν βεγγαλικά. Όπως αναφέρεται, το άτομο έχοντας στο μυαλό του την επίθεση που έγινε στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να αντιδράσει, βγάζοντας βίντεο τους δράστες και να καλώντας την αστυνομία.

Ωστόσο, ενώ στην αρχή οι δράστες έφυγαν, στη συνέχεια επέστρεψαν περισσότεροι και ξεκίνησαν να κυνηγούν το ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο, το οποίο εν τέλει βρήκε καταφύγιο σε ένα μπαρ ώσπου να έρθει η αστυνομία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

«Ομοφοβική επίθεση με βεγγαλικά δέχθηκε ΛΟΑΤΚΙ άτομο στη Λευκωσία από ομάδα νεαρών. Η 3η που καταγγέλθηκε στην οργάνωσή μας σε διάστημα μόλις 2 βδομάδων!

Συγκεκριμένα, 2 νεαροί με μαύρη περιβολή, ξεκίνησαν να κακοποιούν λεκτικά gay άτομο που περπατούσε τη νύκτα, μόνο του στον δρόμο. Ακολούθως πέταξαν πάνω του επικίνδυνα βεγγαλικά!

Το θύμα δεν πτοήθηκε. Θυμούμενο τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να αντιδράσει και να μην αφήσει τον εκφοβισμό να περάσει. Έβγαλε το κινητό και τους βιντεογράφησε να τρέχουν μακριά φοβισμένοι (το βίντεο της άτακτης φυγής θα δημοσιευτεί). Στη συνέχεια, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία καταγγέλλοντας το γεγονός. 

Ενώ βρισκόταν ακόμη στο τηλέφωνο με την αστυνομία, εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο, κατέβηκαν 4 άτομα με επιθετικές διαθέσεις και ξεκίνησαν να τον κυνηγούν. Οι 2 από αυτούς ήταν οι ίδιοι που επιτέθηκαν προηγουμένως. Η αστυνομία συμβούλεψε το άτομο να πάει σε ασφαλές μέρος. Το gay άτομο βρήκε καταφύγιο σε μπαρ και οι δράστες έφυγαν.

Στο τέλος, ήρθε η αστυνομία και περισυνέλεξε το θύμα, παίρνοντας το στο σπίτι του.

Το θύμα κατάφερε να φωτογραφήσει τα νούμερα του αυτοκινήτου και θα προχωρήσει σε γραπτή καταγγελία στην @cypolice. Πιστεύουμε ότι με τέτοια στοιχεία που κατέχει η αστυνομία θα εντοπίσει σύντομα τους δράστες…

Η οργάνωσή μας συγχαίρει το άτομο αυτό της κοινότητας μας που αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά κι αποκάλυψε τη θρασυδειλία αυτών των νταήδων.

Δυστυχώς, αυτό που προειδοποιούσαμε ήδη πραγματοποιείται:

Αύξηση ρητορικής μίσους και ατιμωρησία = αύξηση εγκλημάτων μίσους

Η ατιμωρησία αποθρασύνει! Η ενεξέλεκτη ρητορική μίσους πολιτικών και μερίδας λαού, καθώς επίσης και η απραξία θεσμών και κράτους, απελευθερώνει εγκληματικά χέρια.

Στην παρατηρούμενη αυτή αύξηση των ΛΟΑΤΚΙ-επιθέσεων, η οργάνωσή μας προτρέπει τα άτομα της να είναι έτοιμα με το κινητό στο χέρι. Να παίρνουν στοιχεία και να καταφεύγουν άμεσα στην αστυνομία. 

Ταυτόχρονα, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους νταήδες εκεί έξω:

Δεν φοβόμαστε! Η ΛΟΑΤΚΙ-φοβία δεν θα περάσει!».
Δες και αυτό!