Πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο της Ρωσίας – Συνελήφθη 17χρονος

11/05/2021
από

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση σήμερα το πρωί σε γυμνάσιο της πόλης Καζάν στη Ρωσία, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Οι αρχές έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου ακούστηκε μία έκρηξη και έπεσαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μαθητές κι ένας δάσκαλος. Στη συνέχεια πρόσθεσαν ότι δύο μαθητές έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας από τα παράθυρα της τάξης τους για να σωθούν.

Αντικρουόμενες για τον αριθμό των δραστών είναι πληροφορίες με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ότι ο δράστης ήταν ένας. Ωστόσο, το Tass, επικαλούμενο μια πηγή, μετέδωσε ότι υπήρχε και δεύτερος δράστης, ο οποίος «εξουδετερώθηκε».

Σύμφωνα με το RIA Novosti και το Sputnik, ένας 17χρονος έφηβος φέρεται να συνελήφθη ως ο άλλος ύποπτος. Δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό το κίνητρο της επίθεσης.

Εικόνες από το σημείο της επίθεσης δείχνουν ασθενοφόρα έξω από το σχολείο και κόσμο να τρέχει προς το κτίριο. Αλλα βίντεο δείχνουν σπασμένα τζάμια στον εξωτερικό χώρο.

Εκπρόσωπος του γραφείου του δήμαρχου της πόλης είπε σε δημοσιογράφους ότι το συγκεκριμένο σχολείο και ένα γειτονικό νηπιαγωγείο εκκενώθηκαν μετά από «ατύχημα».




Δες και αυτό!