Εκκλησιαστικό site μηνύει «τους ΛΟΑΤΚΙ» για έκθεση με θέμα το 1821

03/04/2021

Μήνυση στους διοργανωτές της διαδικτυακής έκθεσης “200 Χρόνια Ασφυξία”, κατέθεσε η χριστιανική/εκκλησιαστική ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr.

Η έκθεση “200 Χρόνια Ασφυξία” δημιουργήθηκε από το εικαστικό ντουέτο ΦΥΤΑ, με θέμα όλες εκείνες τις φωνές που δεν χωράνε στην επικρατούσα αφήγηση γύρω από την ελληνικότητα και τους επίσημους εορτασμούς του “Ελλάδα 2021”: τα κουήρ σώματα, τις φεμινιστικές πολιτικές, τους μετανάστες και τα μη λευκά υποκείμενα – και γενικότερα τις αποσιωπημένες αφηγήσεις.

Όπως ενημερώνει το ekklisiaonline.gr, με ανάρτησή του: “Η μήνυση αφορά αδικήματα που τελέστηκαν από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας” και ειδικά κατά των δημιουργών της διαδικτυακής αυτής έκθεσης.

“Η στάση αυτή παραβιάζει κατάφωρα διατάξεις του αντιρατσιστικού Νόμου στο πλαίσιο του οποίου εγκαλούμε τους δημιουργούς για διασπορά μίσους και πρόκληση κοινωνικής αναστάτωσης σε μια τόσο δύσκολη για τους Έλληνες περίοδο”.

Η μήνυση φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστη από το εικαστικό ντουέτο (ΦΥΤΑ), κάνοντας την παρακάτω ανάρτηση στο Facebook.

https://www.facebook.com/FYTAFYTAFYTA/photos/a.320724131775103/1084957002018475/

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε, πως τόσο η εφημερίδα “Στόχος” όσο και η “Espresso”, στοχοποίησαν τη συγκεκριμένη έκθεση, με την κυκλοφορία (κακοποιητικών) εξωφύλλων/δημοσιευμάτων.

Σχόλιο: Στο κείμενό τους οι μηνυτές, φροντίζουν να τονίσουν ότι τα άτομα που μηνύουν ανήκουν στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα. Κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!