“Πώς να προετοιμαστώ για το πρωκτικό σεξ;” “Πώς θα πονέσω λιγότερο;” “Ποιο λιπαντικό είναι πιο κατάλληλο;”

O Matt Baume, γράφει για το them.us έναν σύντομο οδηγό για το πρωκτικό σεξ κι εμείς τον διαβάζουμε με προσοχή.

Εδώ σου έχουμε όλα τα μυστικά για απόλαυση στο φουλ!

To bottoming (σεξουαλική πρακτική που αφορά τη διείσδυση από τον πρωκτό) δεν είναι τα πάντα, όταν μιλάμε για κουήρ σεξ, σίγουρα όμως είναι κάτι.

Για κάποια άτομα είναι μια πύλη “πρόσβασης” σε τεράστιες πηγές απόλαυσης, καθώς κι ένας τρόπος να εφαρμόσουν κάποιες βαθιά κρυμμένες φαντασιώσεις τους. Για κάποια άλλα πάλι, είναι μια πρακτική no-go, μιας και το πρωκτικό σεξ μπορεί να είναι, μερικές φορές, από επώδυνο, έως μη ευχάριστο, εξαιτίας του μοναδικού τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το κάθε σώμα, ή απλώς επειδή κάθε άτομο προτιμά διαφορετικά είδη σεξ. Αν όμως είσαι από αυτά που μπορούν και θέλουν να δοκιμάσουν το πρωκτικό σεξ, θα βιώσεις μεγάλη απόλαυση αν το επιχειρήσεις είτε με τ@ σύντροφό σου, είτε με μία νέα γνωριμία, ή με τον εαυτό σου.

Όπως συμβαίνει με κάθε στάση, έτσι και στο bottoming, υπάρχουν διάφορες προκλήσεις. Αν δεν προσέξεις, μπορεί να σε εκθέσει σε διάφορους τραυματισμούς και μολύνσεις. Επίσης, όπως σε κάθε άλλη σεξουαλική συνεύρεση, έτσι και στο πρωκτικό σεξ, το κλειδί είναι η επικοινωνία, ώστε να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους παρεξήγηση, ή ακόμα και πρόκληση σωματικού πόνου. Με άλλα λόγια… το bottoming δεν είναι πάντα εύκολο. Για να μεγιστοποιήσεις την εμπειρία σου, καλό θα ήταν να έχεις προετοιμαστεί από πριν, να θέσεις κάποιες προσδοκίες για όλο αυτό και –κυρίως– να έχεις λάβει και δώσει ενεργή συναίνεση.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι είναι μόνο δουλειά και καθόλου απόλαυση! Κάθε άτομο που συμμετέχει σε αυτό θα πρέπει να έχει την καλύτερη εμπειρία. Γι’ αυτό, αν ψάχνεις να λύσεις κάποιο πρόβλημα που έχει προκύψει, να βελτιώσεις την εμπειρία σου, να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο, ή να αποφύγεις μη απαραίτητες άβολες καταστάσεις, συνέχισε να διαβάζεις.


Πώς θα προετοιμαστώ σωστά για το bottoming;

Το bottoming μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση, όμως, που υποψιάζεσαι από πριν ότι η ευκαιρία μπορεί να παρουσιαστεί, μπορείς να βελτιώσεις την εμπειρία με λίγη προετοιμασία, τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να καταπολεμήσεις οποιαδήποτε αγωνία ή άγχος απόδοσης μπορεί να έχεις, καλό είναι να γνωρίζεις εκ των προτέρων το HIV status σου, όπως κι αυτό τ@ συντρόφου σου. Επικοινώνησε με ειλικρίνεια το δικό σου, κι αν ακόμα δε γνωρίζεις τ@ συντρόφου σου, διαβεβαίωσέ τ@ ότι, αμέσως μόλις είναι σε θέση να το γνωρίζει, θα περάσετε φανταστικά. Ένα μέρος της συζήτησης θα μπορούσε, επίσης, να αφορά τη χρήση του προφυλακτικού. Σκέψου, επίσης, την PrEP, ένα φάρμακο για καθημερινή ή εξειδικευμένη χρήση, το οποίο μπορεί να αποτρέψει νέες μολύνσεις από HIV στα άτομα που είναι αρνητικά (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό στην Ελλάδα επικοινώνησε με το mycheckpoint.gr).

Η επικοινωνία δε σταματά εκεί. Εάν έχει κάνει πρωκτικό σεξ κάποιο από εσάς ξανά στο παρελθόν, γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι μια λεπτή διαδικασία, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε μιλήσει λίγο νωρίτερα για το τι σας αρέσει, ή για το τι θέλετε να δοκιμάσετε. Να είστε σίγουρα, ότι το κάθε άτομο, κατανοεί τα όρια του άλλου, κι ότι είστε εντάξει με μια ενδεχόμενη διακοπή, εάν κάποιο από εσάς χρειάζεται να κάνει ένα διάλειμμα.

Το να μιλάς για τα “σκληρά” όριά σου μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις. Επίσης, το να μιλάς για τις φαντασιώσεις σου, μπορεί να είναι ένας ευχάριστος τρόπος να μπεις στο μουντ. Μη φοβάσαι να είσαι αναλυτικό σχετικά με το τι θα ήθελες να δοκιμάσεις, είτε πρόκειται για στάσεις, είτε για αξεσουάρ, είτε για παιχνίδι ρόλων.

Αν θες, επίσης, θα μπορούσες να φροντίσεις την υγιεινή σου, μιας και το πρωκτικό σεξ μπορεί να προκαλέσει ένα… μικρό χάος. Πολλά άτομα προτιμούν να καθαρίζονται με πλύση (το οποίο καθαρίζει την περιοχή που έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα), ενώ άλλα προτιμούν το κλύσμα (το οποίο προχωρά σε μεγαλύτερο βάθος).

Βέβαια καλό είναι να μη γίνεται συχνά – μια φορά την εβδομάδα είναι πιθανότατα σωστό – επειδή μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να ερεθίσεις τους ιστούς του δέρματός σας. Εάν κάνεις συχνά βαθύ καθαρισμό, ή αισθάνεσαι περισσότερο πόνο, ή εσωτερική τριβή από ό,τι θέλεις, είναι πιθανό να κάνεις λίγο συχνότερα από όσο χρειάζεται.


Τι πρέπει να φάω πριν το bottoming;

Αν εφαρμόσεις αρκετές φορές το κλύσμα, μπορεί να γίνει αρκετά επώδυνο, ευτυχώς όμως έχεις τη λύση να διορθώσεις τη διατροφή σου, ώστε να είσαι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα την ώρα της δράσης.

Σε γενικές γραμμές οι φυτικές ίνες, τα ωμά λαχανικά και φαγητά ολικής αλέσεως είναι τα καλύτερα φαγητά για το bottoming. Καλό είναι να αποφευχθούν τα λιπαρά φαγητά, το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά (τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη). Το αλκοόλ, επίσης, μπορεί να σε αφυδατώσει. Το ίδιο και τα γλυκά σνακ.

Τα bottom-friendly σνακ περιλαμβάνουν το ποπ-κορν, τους ωμούς ξηρούς καρπούς, τα μούρα και φυσικά, πολύ-πολύ νερό. Το ρύζι ολικής βοηθάει επίσης πολύ, όπως και οι φακές ή τα ρεβίθια. Καλό είναι να αποφύγεις τα λαχανικά που προκαλούν σωματικά αέρια (εκτός αν τα θέλεις). Το γιαούρτι μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σωστής βιολογίας του εντέρου.

Εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα με τη λήψη πολλών φυτικών ινών στη διατροφή σου, ένα συμπλήρωμα ινών μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να διευκολύνεις την προετοιμασία.
Ορισμένα προϊόντα διατίθενται στην αγορά ως φυτικές ίνες ειδικά για γκέι άντρες, ή για εμφύσηση – αλλά είναι το ίδιο πράγμα με τις κάψουλες φλοιού ψιλλίου (psyllium), ή άλλα είδη συμπληρωμάτων ινών, πολύ πιο ακριβά.

Το σώμα του κάθε ατόμου είναι διαφορετικό, επομένως, θα πρέπει να έχεις στο νου σου τι τρως και τι επίδραση έχει αυτό σε σένα. Να θυμάσαι πως πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα για λίγο χάος. Είναι ανθρώπινο. Προσπάθησε να μην ανησυχείς πολύ. Όσο περισσότερο χαλαρώνεις, τόσο περισσότερο θα απολαύσεις την εμπειρία.


Τι είδος λιπαντικού είναι καλύτερο για το bottoming;

Όσον αφορά τις προμήθειες, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα διαθέσιμο λιπαντικό και προφυλακτικά. Δε βλάπτει να έχεις μερικές πετσέτες εύκαιρες για να καθαρίσεις τυχόν χαμούλη, που θα δημιουργηθεί. Θα ήταν καλό, επίσης, να δοκιμάσεις μαζί με τ@ παρτενέρ σου διαφορετικά είδη λιπαντικών για να δείτε τι σας αρέσει περισσότερο. Μια καλή επιλογή είναι το λιπαντικό με βάση το νερό, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε παιχνίδια (sex-toys) κατασκευασμένα από διάφορα υλικά (πρόσθετο μπόνους: μικρότερος κίνδυνος να μείνει σημάδι από λεκέ). Το λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη δεν πρέπει να συνδυάζεται με παιχνίδια από σιλικόνη, αν και πολλά άτομα πιστεύουν ότι διαρκεί περισσότερο. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό με βάση το λάδι, εάν σας αρέσει το λάδι καρύδας – αλλά θυμηθείτε ότι αυτό το είδος λιπαντικού δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με προφυλακτικά.

Δώσε, επίσης, προσοχή στο πόσο παχύρρευστο είναι το κάθε λιπαντικό. Σε κάποια άτομα αρέσει να έχει πιο αραιή και ρευστή σύσταση, ενώ άλλα προτιμούν να είναι πιο παχύρρευστο και να μπορεί να αλείφεται πιο εύκολα. Δοκίμασε διάφορες παραλλαγές, ώστε να δεις τι δουλεύει καλύτερα για σένα. Όσο εστιάζεις στα συστατικά που προτιμάς περισσότερο, έλεγξε επίσης αν υπάρχει κάποιο φυτικό, όπως το τζοτζόμπα (jojoba), που είναι καλό για το δέρμα σου.

Μερικά είδη λιπαντικών έχουν ένα συστατικό που βοηθάει στο μούδιασμα, αλλά γενικά δεν είναι καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσεις – θα πρέπει να είσαι σε θέση να αισθανθείς πόνο, ώστε να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι θα αισθανθείς περισσότερο πόνο, αμέσως μόλις περάσει το μούδιασμα.

Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή που εγχέει λιπαντικό στο σώμα χωρίς να χρειαστεί να λερωθείς τόσο. Αυτό μπορεί να επιταχύνει τον καθαρισμό μετά και, επίσης, να διασφαλίσει ότι υπάρχει αρκετή ολίσθηση στο “εσωτερικό” .


Tι συμβαίνει με τον κορωνοϊό και τις σεξουαλικές επαφές

 

Πώς να εξασκήσω σωστά το bottoming;

Αν θες να εντυπωσιάσεις τ@ παρτενέρ σου, μπορεί να θες να κάνεις πρόβα μόν@ σου, όταν είστε χωριστά, ώστε την επόμενη φορά, να το κάνεις σαν επαγγελματίας. Όσο περισσότερη εξάσκηση κάνεις, τόσο πιο εύκολο θα γίνεται κάθε φορά, (επίσης έχει πλάκα να το κάνεις solo).

Γι’ αυτό, θα χρειαστείς λιπαντικό και ιδιωτικό χώρο και χρόνο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου ή ένα παιχνίδι που είναι φτιαγμένο για “διείσδυση” , αλλά τα δάχτυλα θα σου δώσουν την ευελιξία να γνωρίσεις πραγματικά το σώμα σου. Έχεις δύο σφιγκτήρες στον πισινό σου – τον εξωτερικό, τον οποίο μπορείς να ελέγξεις και τον εσωτερικό, τον οποίο δεν μπορείς να ελέγξεις – και οι δύο πρέπει να χαλαρώσουν.

Είναι καλύτερο να μη χρησιμοποιήσεις τυχαία αντικείμενα και να εξασκηθείς μ’ αυτά, επειδή θα μπορούσαν να προκαλέσουν ερεθισμό ή τραυματισμό. Αντ’ αυτού, επίλεξε παιχνίδια που έχουν διαβαθμισμένα μεγέθη, ώστε να μπορείς να βρεις την καλύτερη εφαρμογή που ταιριάζει σε σένα.

Ξεκίνα βάζοντας λίγο λιπαντικό και φρόντισε να λιπάνεις κι ό,τι σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Στη συνέχεια, απλώς πίεσε αυτό το αντικείμενο (ή τα δάχτυλά σου) κόντρα στο “άνοιγμα” του σώματός σου. Μπορεί να είναι χρήσιμο να ξεκινήσεις με το κάτω μέρος της παλάμης σου για να συνηθίσεις την αίσθηση της πίεσης. Καθώς εξοικειώνεσαι με την αίσθηση και τη θερμοκρασία (μπορεί να χρειαστεί ένα λεπτό για να ζεσταθεί) η διείσδυση θα είναι ευκολότερη και θα συνοδεύεται με μεγάλη ευχαρίστηση.

Όπως ελέγχουμε πόσα έπιπλα χωράει ένα δωμάτιο, αντίστοιχα σε αυτή τη φάση είναι η στιγμή, που δίνεις προσοχή στο βάθος και το φάρδος της διείσδυσης που προτιμάς. Μόλις ανακαλύψεις πόσο μπορείς να αντέξεις, μπορείς να καθοδηγήσεις τ@ σύντροφ@ σου στο καλύτερο επίπεδο για τα γούστα σου.


Ποια είναι η καλύτερη στάση στο bottoming;

Το να βρείτε με τ@ παρτενέρ σου μία καλή στάση είναι εντελώς προσωπικό – είναι κάτι που εξαρτάται από τη διάπλαση των ατόμων που συμμετέχουν και από το τί τους αρέσει. Ωστόσο, αν εσείς θέλετε να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο πικάντικα ή να κάνετε πιο εύκολη τη διείσδυση, υπάρχουν μερικοί καλοί τρόποι για να ξεκινήσετε να το ψάχνετε. Αλλάζοντας στάσεις θα έχει περισσότερη ποικιλία η εμπειρία και θα βρείτε νέους τρόπους να περάσετε καλά.

Μία από τις λιγότερο απαιτητικές στάσεις είναι η στάση “cowboy”, όπου το άτομο που είναι top ξαπλώνει ανάσκελα, και το άτομο που είναι bottom γονατίζει πάνω από το top κοιτώντας μπροστά. Έτσι, το bottom άτομο ελέγχει την ταχύτητα της διείσδυσης, κάτι το οποίο είναι βασικό. Στη στάση “reverse cowboy”, το bottom κοιτάει προς τα πόδια του top, πράγμα το οποίο μπορεί να είναι πιο άνετο για κάποια άτομα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και την “ιεραποστολική στάση” που απαιτεί λίγη παραπάνω ευλυγισία. Στη στάση αυτή, το bottom ξαπλώνει ανάσκελα με σηκωμένα τα πόδια και το top άτομο είναι ξαπλωμένο από πάνω του και διεισδύει. Αυτή η στάση ίσως χρειαστεί κάποια μαξιλάρια ή τυλιγμένες πετσέτες, ώστε να είναι όλ@ στην κατάλληλη θέση.

Στο “doggy-style”, το άτομο που κάνει bottom είναι στα τέσσερα, με το top να είναι γονατιστό από πίσω και να διεισδύει. Είναι μία πιο εύκολη στάση, αλλά είναι πιο δύσκολο να κοιτάζεστε μεταξύ σας, αν αυτό είναι κάτι που σας αρέσει.

Στη στάση “spooning” (“κουτάλι”), τα άτομα που συμμετέχουν ξαπλώνουν στο πλάι και το top πλησιάζει το bottom από πίσω. Αυτή η στάση επιτρέπει σε όλ@ να ελέγξουν την ταχύτητα και το βάθος της διείσδυσης, αλλά και σε αυτή τη στάση είναι δύσκολη η οπτική επαφή. Υπάρχει και η όρθια εκδοχή αυτής της στάσης, η οποία ονομάζεται «The Bodyguard».

Αυτές είναι λίγες από τις αμέτρητες στάσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ξεκινήστε από αυτά, αλλά μη φοβάστε να τροποποιήσετε τις στάσεις ή να γίνετε πιο δημιουργικ@, με γνώμονα την άνεσή σας.


Πώς να μειώσω τον πόνο του bottoming;

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει λίγος πόνος, και μπορεί να είναι και ευχάριστος για κάποια άτομα, αλλά αν δε θέλεις να πονέσεις, δεν είναι απαραίτητο. Αν η εμπειρία γίνει πολύ έντονη, μπορείς να μειώσεις την ένταση σε συνεργασία με τ@ σύντροφ@ σου.

Το κλειδί στην αποφυγή του πόνου είναι να πηγαίνεις σταδιακά, να χρησιμοποιείς αρκετό λιπαντικό, και να επικοινωνείς στ@ν σύντροφό σου τι σε κάνει να νιώθεις ωραία και τι όχι. Η σταδιακή διαστολή είναι πολύ βασική για να αποφύγεις τον πόνο και τους τραυματισμούς. Αν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά, πες το αμέσως στ@ν σύντροφός σου: «Αυτό με πονάει» , «βγες λίγο πιο έξω» ή «ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο» . Μη φοβηθείς να το πάτε λίγο πιο αργά, ή να πεις «ας μη το ξαναδοκιμάσουμε αυτό» .

Τι γίνεται αν το άλλο άτομο είναι πολύ «μεγάλο» για εσένα; Έχεις επιλογές. Περάστε περισσότερο χρόνο στο να χαλαρώνετε, να κάθεστε αγκαλιά, και να “γίνει η διαστολή” με τα δάχτυλα πριν την πλήρη διείσδυση. Ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνος για να γίνει αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερο λιπαντικό, ή να ξεκινήσετε με κάποιο μικρότερο “παιχνίδι” . Ως το bottom άτομο, σιγουρέψου ότι έχεις τον πλήρη έλεγχο στο πόσο βαθιά είναι η διείσδυση, ώστε να καταλάβεις τι αρέσει στο σώμα σου και τι όχι.

Λίγο αίμα δεν είναι ασυνήθιστο, και δεν είναι απαραίτητα ανησυχητικό. Αν προκληθεί ελάχιστη αιμορραγία, θα σταματήσει σε μια-δυο μέρες. Όμως, αν υπάρξει πολύ αίμα, αν ο πόνος είναι πολύ έντονος, ή αν η αιμορραγία κρατήσει παραπάνω από δύο μέρες, πρέπει να επισκεφτείς έναν γιατρό ή μία κλινική, όπου να γνωρίζουν πώς να πράξουν.

Μην ανησυχείς πολύ για τον πόνο ή τους τραυματισμούς. Με λίγη προετοιμασία, μπορείς να περιορίσεις τους κινδύνους, και με πολλή επικοινωνία με το άλλο άτομο, μπορείτε να αλλάξετε πορεία, αν κάτι αρχίσει να πηγαίνει στραβά. Να θυμάσαι, το σημαντικό είναι να περάσεις καλά και να νιώσεις απόλαυση με κάποι@ που σου αρέσει.

Ώρα για bottoming! 😄 🍑

Δείτε ακόμα: