99χρονη τρανς γυναίκα βετεράνος συγκεντρώνει 1 εκ. δολάρια για κουήρ ηλικιωμένα άτομα

09/06/2020
από
99χρονη τρανς γυναίκα βετεράνος συγκεντρώνει 1 εκ. δολάρια για κουήρ ηλικιωμένα άτομα

Η Robina Asti, μια 99χρονη τρανς γυναίκα, μαζεύει χρήματα για να «κάνει πραγματικότητα τα όνειρα» των ηλικιωμένων φίλων της.

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής, η Robina Asti κάνει ό, τι μπορεί για να διαδώσει την ελπίδα και τη χαρά – προσπαθώντας να κάνει τα όνειρα των ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων και άστεγων φίλων της πραγματικότητα.

Η Asti δημιούργησε το Ίδρυμα Cloud Danders με σκοπό να συγκεντρώσει φέτος 1 εκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσει, «τα ΛΟΑΤΚΙ+ γηρατειά» καθώς και «την άστεγη ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαία» .

Η Robina Asti έχει τη δική της απίστευτη ιστορία ζωής. Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακούραστη τρανς πρωτοπόρος. Εκπαιδεύτρια πτήσεων. Ιδρύτρια μιας ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Το 2019, η Asti έκατσε στο πιλοτήριο, με τη συνάδελφό της, Kate Kearny, για να πετάξει πάνω από την κοιλάδα του Hudson, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να εξασφαλίσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness, επειδή ήταν η γηραιότερη, ενεργή, πιστοποιημένη γυναίκα πιλότος.

Όταν έφυγε από τη ζωή ο σύζυγός της, Norwood Patton, το 2012, πολέμησε ενάντια στη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης – και κέρδισε. Αρνήθηκαν να της δώσουν τις παροχές της κοινωνικής πρόνοιας λόγω χηρείας, επειδή τα επίσημα έγγραφά της δεν ανέφεραν το σωστό φύλο, αλλά κέρδισε το δικαίωμα να αναγνωριστεί ως τρανς γυναίκα.

«Το να είσαι 99 είναι απλώς ένας αριθμός» , δήλωσε στο InsideEdition.com. “Είναι ένας αριθμός που σημαίνει ότι πριν από 100 χρόνια, το 1921, γεννήθηκε ένα μικρό ζωντόβολο. Κι αυτό είμαι εγώ.”

«Ξυπνάω το πρωί και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βλέπω έξω από το παράθυρο το φως της ημέρας και σκέφτομαι: Γεια, επέζησα τη νύχτα. Δεν είναι τόσο υπέροχο; Έχω μια μέρα να ανυπομονώ. Δε με νοιάζει τι θα συμβεί, θα απολαύσω αυτήν τη μέρα» , πρόσθεσε.

Το θαρραλέο πνεύμα της Asti συχνά έρχεται σε αντίθεση με το πόσο «αόρατη» αισθάνεται ανάμεσα στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Η κάτοικος του Upper East Side είπε: «Ως γριά στη Νέα Υόρκη, συνειδητοποιώ πόσο αόρατη είμαι. Η αναγνώριση για μένα ως άτομο έχει χαθεί. Κανείς δε νοιάζεται. Έχω την αίσθηση ότι δεν με βλέπουν και μου είναι πολύ δύσκολο» .

Κατά την ίδρυση του Ιδρύματος Cloud Dancers – που πήρε το όνομά του από τα ιστορικά αεροπλάνα για το Πολεμικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια του πολέμου – η Asti στοχεύει να βοηθήσει, «να πραγματοποιήσει τις ευχές» άλλων ΛΟΑΤΚΙ+ συνταξιούχων, άστεγων ατόμων. Ελπίζει να το κάνει αυτό, προωθώντας την προσέγγιση της κοινότητας και την εκπαίδευση.

“Μπαίνετε σε ένα αεροπλάνο, το επόμενο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να το πιλοτάρετε και να το αισθανθείτε, είναι τόσο δυνατό. Από εκεί προέρχεται το όνομα – η προσωπική μου εμπειρία και το πάθος μου για την πτήση αεροπλάνων.” 

Κι ενώ ο κορονοϊός μπορεί να την έχει προσγειώσει λίγο – ζει με την κόρη της, την Coca, στην Καλιφόρνια – η Asti σχεδιάζει να επιστρέψει στους αιθέρες, μόλις τελειώσει η καραντίνα.

«Είμαι τόσο τυχερή, είμαι ακόμα ικανή να διδάξω πτήσεις» , είπε η Asti.

“Θα είμαι 101, όταν θα το ξανακάνω. Ίσως, τότε να συνταξιοδοτηθώ. Μπορεί. Θα δω, ανάλογα με το πώς θα νιώθω.” 




Δες και αυτό!