“Στην Πολωνία δεχόμαστε επίθεση”: Έκκληση για βοήθεια από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της χώρας

05/11/2019

Το μίσος και η βία εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Πολωνίας κλιμακώνονται.

Μόλις τις προηγούμενες εβδομάδες, περίπου 30 δήμοι στη χώρα δήλωσαν ότι είναι “περιοχές χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBT-free zones), μια εφημερίδα μοίρασε αυτοκόλλητα με αυτό το σύνθημα και μια σχισμένη rainbow σημαία ενώ τα άτομα που συμμετείχαν στο Pride στο Μπιαλιστόκ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από εθνικιστές και ακροδεξιές ομάδες.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Πολωνία έχουν αποφασίσει να πολεμήσουν το μίσος, αλλά χρειάζονται τη βοήθεια μας. Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας, ζητώντας την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορούμε όλες/οι/α να υπογράψουμε το σχετικό αίτημα (βρείτε το εδώ).

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!