Για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης κατηγορείται ιερέας

27/10/2019
από
Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον 57χρονο ιερέα από το χωριό Οχιά της ανατολικής Μάνης που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά συστηματικά 12χρονο κοριτσάκι.

Έναν «Γολγοθά» βίωνε το ανήλικο κορίτσι που πριν από περίπου ενάμιση χρόνο εμπιστεύτηκε την τραυματική του εμπειρία στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η δωδεκάχρονη φέρεται να έπεσε θύμα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από ιερέα με τον Οργανισμό να προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του παπά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο το παιδί βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου για λόγους προστασίας. Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος (ΑΝΤ1), «η 12χρονη ήρθε στο χώρο μας με εισαγγελική εντολή και εκμυστηρεύτηκε σε κάποια παιδαγωγό τα όσα βίωνε». Ακολούθησε καταγγελία στην εισαγγελέα και η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.

Πριν λίγες ημέρες, ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του. Η 12χρονη βρίσκεται πλέον στην φροντίδα του «Χαμόγελου».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η μητέρα του παιδιού αρχικά «προέβη σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του ”Χαμόγελου”», σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού. Τελικά, «η μητέρα παραδέχθηκε τα όσα γνώριζε και έτσι η ταλαιπωρία του παιδιού, που διήρκησε για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, από τη στιγμή της αποκάλυψης, έλαβε τέλος» δήλωσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», Κ. Γιαννόπουλος.

«Είναι μία πολύ περίεργη υπόθεση η οποία στο δικαστήριο θα αναλυθεί πλήρως τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτό που έχω να σας πω μετά βεβαιότητας είναι το εξής: Η ιατροδικαστική έκθεση είναι αρνητική, η οποία έγινε όχι για τον ιερέα αλλά για άλλο πρόσωπο που κατήγγειλε η μικρή. Η μικρή δηλαδή μετά από λίγος μήνες καταγγέλλει κι άλλο πρόσωπο με τις ίδιες ακριβώς πράξεις και το περιγράφει με τον ίδιο τρόπο. Ο εντολέας μου δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή καθόλου» δήλωσε (STAR) η δικηγόρος του ιερέα, Ανθή Μπαλιτσάρη.

πηγή: efsyn.gr




Δες και αυτό!