Η Σοφία Μπεκατώρου για τις σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα

18/04/2024
από
Για τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Παπανώτα, τοποθετήθηκε η Σοφία Μπεκατώρου, ζητώντας την παρέμβαση του κόμματος.

Ο Δημήτρης Παπανώτας σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει: «Κόψτε την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς».

Τώρα, η επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σοφία Μπεκατώρου, ανέφερε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι είναι σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένει να δει πως θα κινηθεί.

«Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει.

«Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα» είπε η Ολυμπιονίκης.

Συνεχίζοντας, η Σοφία Μπεκατώρου, της οποίας η δημόσια αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί, αποτέλεσε και την απαρχή του κινήματος του #MeToo στην Ελλάδα, ανέφερε τον υψηλό αριθμό γυναικών που κακοποιούνται κάθε χρόνο.

«Θα απαντήσω στη δήλωση του κ. Παπανώτα ότι με απόλυτους αριθμούς ότι 238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο/ σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις», είπε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση για το αν η ίδια ζητά τη διαγραφή της υποψηφιότητας του Δημήτρη Παπανώτα, η υποψήφια ευρωβουλευτής απάντησε: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ. Όμως, σε μία ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που να μπορούν να σταθούν με γνώση αλλά και με το αίσθημα για το κοινό καλό. Και εν πάση περιπτώσει να μην στρουθοκαμηλίζουμε».
Δες και αυτό!