Για τον μητροπολίτη Πειραιώς η ομοφυλοφιλία είναι επικίνδυνη

31/01/2024
από
Σε νέες ομοφοβικές και κακοποιητικές δηλώσεις προχώρησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, όταν μεταξύ άλλων, αποκάλεσε την ομοφυλοφιλία επικίνδυνη για το σώμα. 

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ο μητροπολίτης είπε με μια διάθεση «απειλής», ότι όσοι το ψηφίσουν να μην ξαναέρθουν στην εκκλησία.

Πρόσθεσε επίσης, ότι «αυτή η νομοθέτηση γίνεται για τη διαφήμιση μιας συμπεριφοράς και μιας παρέκκλισης».

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, η ΛΟΑΤΚΙ+ ατζέντα που προωθείται έχει στόχο την κατάργηση της μητέρας και του πατέρα έτσι να αντικατασταθούν από το «γονεύς 1» και «γονεύς 2».

Δεν στάθηκε όμως μόνο στο νομοσχέδιο, αλλά προχώρησε σε μια ακόμα πιο κακοποιητική ρητορική, τονίζοντας ότι η ομοφυλοφιλία – η οποία όπως είπε «θεωρείται θανάσιμη αμαρτία επειδή αποκόπτει τον άνθρωπο από τον θεό» – είναι επικίνδυνη και για το ανθρώπινο σώμα.

Συγκεκριμένα, είπε ότι με την ομοφυλοφιλία παρατηρείται «παράχρηση των σωματικών οργάνων, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη». Μάλιστα, προέτρεψε τον κόσμο να αναζητήσει στο google σύνδεση της ομοφυλοφιλίας με τον καρκίνο, καθώς αποτελεί «κοινή λογική», ότι λόγω αυτής της παράχρησης εισέρχονται στον οργανισμό επικίνδυνα μικρόβια.

Κλείνοντας, ο μητροπολίτης επιβεβαίωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να αποτελούν μέλη της εκκλησίας, καθώς επανέλαβε ότι ο «ενεργός ομοφυλόφιλος αμαρτάνει θανασίμως». Μάλιστα, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, επεσήμανε ότι όποιος γνωρίζει για την ύπαρξη ομοφυλόφιλων στην εκκλησία, οφείλει να το καταθέσει στην Ιερά Σύνοδο.
Δες και αυτό!