Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία: «Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο»

25/01/2024
από
Με αφορμή τις πληροφορίες για την επιστολή που θα διαβαστεί στους ναούς, στην οποία γίνεται λόγος για «θεραπεία» της ομοφυλοφιλίας, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ταυτότητα δεν αποτελεί ψυχική νόσο.

Τέσσερις δεκαετίες μετά την αφαίρεση της ομοφυλοφιλίας από τις λίστες των ψυχικών διαταραχών του DSM, η εκκλησία φέρεται να μιλάει για την ομοφυλοφιλία ως «παρέκκλιση» και να καλεί άτομα να στραφούν σε εκείνη για τη θεραπεία τους.

Μετά τη συγκεκριμένη πληροφορία, η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρία εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο γράφει: «Η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο».

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "είε 986 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ HELLENIC PSYCHIATRICASSOCIATION Αθήνα 25/1/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Î Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία (ΕΨΕ) τονίζει, ρητά και κατηγορηματικά, ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο. ΤοΔ.Σ. της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας"

Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά στις «θεραπείες» μεταστροφής, πρακτικές που στα πλαίσια της εκκλησίας, ή όταν πρόκειται για ενήλικα άτομα, δεν είναι ποινικά κολάσιμες.

Την ανεπαρκή δήλωσε σχολίασε και η Έλενα -Όλγα Χρηστίδη, επιστημονική συνυπεύθυνη του Orlando LGBT+, με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Μια φράση όλη κι όλη. Τίποτα για την επίδραση του κακοποιητικού λόγου, τίποτα για τις “θεραπείες μεταστροφής” και όσα επικίνδυνα συζητιούνται, τίποτα για την ευθύνη των φορέων ψυχική υγείας, όπως ορίζεται σε όλες τις διεθνείς κατευθυντήριες, να παίρνουν θέση σε ζητήματα διακρίσεων. Τι ντροπή», έγραψε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!