Η Αμερικανική Ψυχαναλυτική Ένωση (APsaA) ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή (21 Ιουνίου) για την αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας ως ψυχική ασθένεια.

Ο Lee Jaffe, πρόεδρος της APsaA, ζήτησε συγνώμη κατά την εναρκτήρια σύνοδο της 109ης ετήσιας συνάντησης στο Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια.

«Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη για το ρόλο μας στις διακρίσεις και τα τραύματα που έχει προκαλέσει το επάγγελμά μας και να πούμε ότι λυπούμαστε”, δήλωσε ο Jaffe.

«Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι κάναμε ένα τέτοιο λάθος».

Τυπικά ότι το APsaA είναι η πρώτη αμερικανική ιατρική οργάνωση που ζητά επίσημα συγγνώμη.

Το APsaA αφαίρεσαι την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ιατρικών διαταραχών το 1991, υπό την απειλή μιας δίκης κατά των διακρίσεων. Μετά από αυτό, όμως, η APsaA έκανε κινήσεις προς την υποστήριξη της LGBTI κοινότητας.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!