Πάπας Φραγκίσκος: «Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αμαρτία, αλλά όχι έγκλημα»

0
4
Πάπας Φραγκίσκος
Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε τους νόμους που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία ως «άδικους», καθιστώντας σαφές ότι στο μυαλό του ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας, «το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι έγκλημα».

Ο ποντίφικας αναφέρθηκε στις διακρίσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στα σχέδια της υγείας του και στο μέλλον, καθώς και στον θάνατο του Βενέδικτου XVI, μεταξύ άλλων, σε μια μεγάλη συνέντευξη στο Associated Press που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού και ο Θεός μας αγαπά όπως είμαστε», είπε στη δημοσιογράφο του AP Nicole Winfield στην κατοικία του στο Βατικανό.

Ο Φραγκίσκος επανέλαβε, ωστόσο, τη διδασκαλία της εκκλησίας ότι δηλαδή η ενασχόληση με την ομοφυλοφιλική δραστηριότητα συνιστά αμαρτία.

«Είναι αμαρτία», είπε ο Φραγκίσκος, προσθέτοντας: «Ας κάνουμε πρώτα τη διάκριση μεταξύ αμαρτίας και εγκλήματος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πάπας διευκρίνισε ότι η διάκριση σε βάρος των άλλων συνιστά επίσης αμαρτία, λέγοντας: «Είναι επίσης αμαρτία να λείπει η φιλανθρωπία μεταξύ μας, οπότε τι γίνεται με αυτό;»

Η διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να γίνονται δεκτοί στην εκκλησία και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ευγένεια, παρά το γεγονός ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις θεωρούνται «εγγενώς διαταραγμένες».

Ο Φραγκίσκος δεν άλλαξε αυτή τη διδασκαλία και το 2021 το γραφείο δογμάτων του Βατικανού αποφάσισε ότι η εκκλησία δεν μπορούσε να ευλογήσει τις ενώσεις ομοφυλόφιλων επειδή «ο Θεός δεν μπορεί να ευλογήσει την αμαρτία».

Ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και έχει υποστηρίξει την ένταξη των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην καθολική ζωή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.