Τα παιδιά θα μαθαίνουν ότι “Και τα αγόρια μπορεί να έχουν περίοδο”

06/01/2019
από

Τα παιδιά θα μαθαίνουν ότι “όλα τα φύλα” μπορεί να έχουν περίοδο στα νέα μαθήματα σεξουαλικής εκπαίδευσης, κάτι που αποτελεί τεράστια νίκη για τον αγώνα για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.

Οι οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπράιτον εντ Χόουβ της νότιας Αγγλίας, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το στίγμα γύρω από την εμμηνόρροια.

Οι νέες οδηγίες ακολουθούν την έκθεση του Συμβουλίου που αναφέρει ότι «τα τρανς αγόρια και οι τρανς άνδρες και τα non-binary άτομα μπορεί να έχουν περίοδο» , προσθέτοντας ότι «η εμμηνόρροια πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα φύλα» .

Κάδοι που χρησιμοποιούνται για προϊόντα εμμηνόρροιας θα παρέχονται σε όλες τις τουαλέτες για τα παιδιά, σύμφωνα με την έκθεση.

Ζητά επίσης να τους παρασχεθεί στα τρανς παιδιά πρόσθετη υποστήριξη από μια νοσοκόμα του σχολείου εάν χρειαστεί.

Η έκθεση συνιστά ότι «η γλώσσα και η εκμάθηση που χρησιμοποιείται για την περίοδο χρειάζεται να συμπεριλαμβάνει όλα τα φύλα, τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, για παράδειγμα «κορίτσια και γυναίκες και άλλα άτομα που έχουν περίοδο» .

«Ενθαρρύνοντας την αποτελεσματική εκπαίδευση για την εμμηνόρροια στην εφηβεία, ελπίζουμε να μειωθεί το στίγμα και να φροντίσουμε, ώστε κανένα παιδί ή νεαρό άτομο να μην αισθάνεται ντροπή και να ζητά προϊόντα περιόδου, μέσα ή έξω από το σχολείο, εάν τα χρειάζεται.

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για όλα τα φύλα να μπορούν να μάθουν και να μιλάνε για την εμμηνόρροια ανοιχτά… Η προσέγγισή μας αναγνωρίζει το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι που έχουν περίοδο είναι τρανς ή non-binary.” 

Το ίδιο Συμβούλιο δημοσίευσε επίσης πρόσφατα ένα “Toolkit για τα σχολεία για την ενσωμάτωση των τρανς παιδιών” για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να χειριστούν την ταυτότητα των φύλων με ευαισθησία.

Ο βουλευτής Tory David Davies δήλωσε στην εφημερίδα The Mail την Κυριακή ότι είναι «παραφροσύνη» για τους δασκάλους να λένε στους μαθητές ότι τα τρανς αγόρια μπορεί να έχουν περίοδο.

Κορυφαίοι γιατροί όμως, έχουν συστήσει στο παρελθόν να διδάσκονται στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα ζητήματα που αφορούν την LGBT κοινότητα, ενώ το Βασιλικό Κολέγιο Παιδιών και Παιδικής Υγείας (RCPCH) κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε περαιτέρω σε οδηγίες για το φύλο και τις σχέσεις, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικές από το 2020.

Το Royal College δήλωσε ακόμη ότι: “Πρέπει να υπάρξει μια σαφής δήλωση ότι οι LGBTQI+ άνθρωποι και οι σχέσεις είναι μέρος της διδασκαλίας για τις υγιείς σχέσεις στο δημοτικό σχολείο. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί σε σχέση με τις οικογένειες – αλλά είναι επίσης χρήσιμο για τα παιδιά να μάθουν την έννοια όρων όπως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι» .

Παιδίατροι συστήνουν τη διδασκαλία των εννοιών “λεσβία, gay, bi” στα σχολεία




Δες και αυτό!