Παιδίατροι συστήνουν τη διδασκαλία των εννοιών “λεσβία, gay, bi” στα σχολεία

13/11/2018
από

Παιδίατροι κάνουν έκκληση προς την αγγλική κυβέρνηση να προωθήσει δράσεις, ώστε να διδάσκονται επίσημα οι έννοιες “λεσβία, gay και bi” στα δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με το Royal College of Paediatricians and Child Health (RCPCH), χρειάζεται μία ξεκάθαρη θέση, για τα LGBT άτομα και στις οι σχέσεις, προς την κατεύθυνση να αποτελέσουν μέρος της διδασκαλίας των υγειών σχέσεων, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Η δήλωση συνεχίζει ως εξής: “Αυτό μπορεί να γίνει σε σχέση με τις οικογένειες – αλλά είναι ταυτόχρονα βοηθητικό για τα παιδιά να μάθουν τη σημασία των όρων λεσβία, gay και bi.” 

Τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν μετά από συμβουλευτική μηνών, στις σχέσεις και στη σεξουαλική αγωγή, οπότε το Τμήμα Εκπαίδευσης αποφάνθηκε, ότι το να διδάσκονται τα παιδιά για τις LGBT σχέσεις χρειάζεται να είναι «αναπόσπαστο κομμάτι όλων των προγραμμάτων σπουδών» και πρόσθεσε, ότι χρειάζεται η διδασκαλία αυτή να διαμορφωθεί με «ευαισθησία και με κατάλληλο τρόπο για την κάθε ηλικία» .

Ο Δρ. Max Davis, ο υπεύθυνος του γραφείου για την προαγωγή της υγείας πρόσθεσε:

“Χρειάζεται να μιλάμε στα παιδιά σαν να είναι νοήμονα όντα. Έχουν περιέργεια. Τα παιδιά μου γνωρίζουν ανθρώπους που είναι gay ή λεσβίες, δεν είναι τόσο ακραίο να μιλούμε στα παιδιά για την αμφιφυλοφιλία.” 




Δες και αυτό!