Μπορεί ο ρωσικός νόμος να μιλάει για περιστατικά gay προπαγάνδας, δεν αναφέρει τίποτα όμως για τις ακραίες προπαγανδιστικές συμπεριφορές που εφαρμόζονται σε βάρος της LGBT κοινότητας της χώρας.

Αν και δεν είναι απόλυτα σαφές ποιος είναι ο δημιουργός του ευφάνταστου βίντεο, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για κάποιον με έντονα ομοφοβικά συναισθήματα που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ψεύτικες πληροφορίες για να στηρίξει τη θέση του.

Ανάμεσα σε αυτά τα φανταστικά ευρήματα, περιλαμβάνεται και αυτό που θέλει το 50% των παιδόφιλων να είναι ομοφυλόφιλοι αλλά και αυτό που υποστηρίζει ότι τα gay ζευγάρια χρησιμοποιούν τα υιοθετημένα τους παιδιά για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές τους διαστροφές.  «Έγκυρες» πληροφορίες που προέρχονται από την αμφιλεγόμενη μελέτη του αντί-gay αμερικανού μελετητή, Mark Regnerus.

Η υποτιτλισμένη (στα Αγγλικά) εκδοχή του εν λόγω βίντεο, ανέβηκε στο YouTube από τον αμερικάνο blogger John Aravosis, ο οποίος έγραψε: « Αυτό το βίντεο έχει αναρτηθεί από εμένα, έναν υπέρμαχο των κοινωνικών δικαιωμάτων, με σκοπό να εκθέσει το επίπεδο του μίσους που αντιμετωπίζουν οι gay και trans άνθρωποι στη Ρωσία. Αν έχουμε μάθει ένα πράγμα από την γενικότερη προσπάθεια για τα LGBT δικαιώματα και συγκεκριμένα από τη δουλειά μας ενάντια στην ομοφοβική συμπεριφορά της Ρωσίας, είναι ότι για να εξουδετερώσεις το αντί-gay μίσος πρέπει απλά εκθέσεις το μέγεθος του».

http://www.youtube.com/watch?v=CGCkhcwGres

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!