Αντάρτικο για την ταυτότητα φύλου

22/09/2017
από

Διάσταση απόψεων στην Κεντροαριστερά προέκυψε με αφορμή την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει προς την κυβέρνηση ότι από εδώ και στο εξής θα καταψηφίζει στη Βουλή οποιαδήποτε διάταξη δεν έχει και τη σύμφωνη γνώμη των συγκυβερνώντων ΑΝ.ΕΛΛ.

Με τη θέση αυτή που ανακοίνωσαν την Τρίτη ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου και ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου διαφώνησαν τόσο το Ποτάμι όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συμφώνησε με το να σταλεί ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η ΔΗΣΥ δεν μπορεί να είναι δεκανίκι της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., τόνισε ωστόσο προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ότι η Κεντροαριστερά δεν θα έπρεπε να καταψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά να δηλώσει «παρών».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος θεωρεί αδιαπραγμάτευτα τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως π.χ. το επερχόμενο νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, και τάσσεται ανοιχτά υπέρ της υπερψήφισής του ανεξαρτήτως της στάσης των ΑΝ.ΕΛΛ.

Ουσιαστικά συμφώνησε με τη θέση που εξέφρασε δημοσίως το Ποτάμι του –υποψήφιου για την ηγεσία του ενιαίου φορέα– Σταύρου Θεοδωράκη. Η Σεβαστουπόλεως εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη για μικροκομματικά παιχνίδια και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου.

«Τα δικαιώματα για μας δεν μπαίνουν σε μικροκομματική ζυγαριά. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε την υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά παράλληλα δεν θα αφήσουμε να διαιωνίζονται στη χώρα μας ανισότητες και διακρίσεις», επισημαίνει το Ποτάμι, καλώντας «τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να μην παρασυρθούν σε μια λογική «όχι σε όλα», στερώντας από συνανθρώπους μας δικαιώματα κατοχυρωμένα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις προκαλούν πάντως ήδη ερωτήματα για το πώς θα μπορέσουν να βρουν κοινό βηματισμό οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες (ΔΗΣΥ και Ποταμιού) μετά την εκλογή ηγεσίας τον Νοέμβριο.

πηγή: efsyn.gr




Δες και αυτό!