Το queer μοντέλο Dennys μιλάει για την ταυτότητα φύλου του

357
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Yes», το γνωστό queer μοντέλο Dennys μίλησε για τη σεξουαλικότητα και τις αναζητήσεις γύρω από την ταυτότητα φύλου του. 

Το συγκεκριμένο άτομο μιλάει συχνά για τα queer βιώματα του και για τις ομοφοβικές επιθέσεις που έχει δεχτεί ανά καιρούς, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Τώρα, στη συγκεκριμένη συνέντευξη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως ένα queer μοντέλο στην Ελλάδα. Σε ερώτηση για το αν είναι εύκολο ένα μοντέλο με αυτό το look να δουλεύει στην Ελλάδα, ο Dennys απάντησε:

«Σίγουρα όχι, ένα άτομο που πρεσβεύει τη διαφορετικότητα που πρεσβεύω εγώ στο look μου, είναι πολύ δύσκολο να δουλεύει. Έχω πολύ πείσμα και εγωισμό μέσα μου, αλλά και όρεξη για να δουλέψω, νομίζω πως έχω ανοίξει έναν δρόμο για όλα τα queer παιδιά στις πιο mainstream δουλειές, αφού μπόρεσα εγώ σίγουρα μπορούν και αυτά. Κάθε όχι που θα μου πουν εγώ πολύ σύντομα θα το κάνω ναι και θα τους αποδείξω ότι μπορώ πάντα με πειθαρχία και σεβασμό».

Στη συνέχεια, εξέφρασε τους προβληματισμούς του γύρω από το περιοριστικό έμφυλο δίπολο, και μίλησε για τη ρευστότητα του φύλου και το queerness.

«Νιώθω σίγουρα όχι ένα συμβατικό παιδί αλλά ένα μοναδικό, όπως είμαστε εξάλλου όλοι μας. Το ότι θα φορέσω ένα φόρεμα ή θα βάλω ένα κραγιόν δε με κάνει διαφορετικό. Σίγουρα πρεσβεύω κάποια πράγματα και ένα πολύ νεόφερτο στην Ελλάδα, οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν, ούτε καν να το ακούσουν. Δεν νιώθω όπως έχω ξανά πει ούτε γκέι ούτε αγόρι νιώθω όλες τις έννοιες μέσα μου ρευστές και δε προβληματίζομαι καθόλου στο να τις ανακαλύπτω κάθε μέρα. Μια μέρα θα ξυπνήσω και θα νιώθω αγόρι, μια μέρα θα ξυπνήσω και θα νιώθω κορίτσι, και τα δύο, τίποτα από τα δύο. Το δίπολο γενικά με πνίγει και με περιορίζει. Αν πρέπει να μπει κάποιος όρος το queer σίγουρα με εκφράζει σε ένα τεράστιο ποσοστό», είπε συγκεκριμένα.