Τρανσφοβική ανάρτηση από Έλληνα αστυνομικό

19/01/2024
από
Με ένα έντονα τρανσφοβικό βίντεο στο TikTok, ένας Έλληνας αστυνομικός υποστηρίζει ότι τα δικαιώματα του καταστρατηγούνται όταν πρέπει να σεβαστεί ένα τρανς άτομο κατά τον έλεγχο στον δρόμο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αστυνομικού στο βίντεο, πριν λίγο καιρό η Ελληνική Αστυνομία παρακολούθησε σεμινάρια για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στα τρανς άτομα που ελέγχει στον δρόμο.

Ο ίδιος αναφέρεται επανειλημμένα σε «τρανσέξουαλ» ανθρώπους, ο οποίος είναι ένας κακοποιητικός και τρανσφοβικός όρος, και λέει: «Ας πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένας άνδρας, έχει γεννηθεί άνδρας, και δηλώσει γυναίκα».

«Και ρωτάω εγώ το εξής: σε έναν έλεγχο που θα έπρεπε να γίνει σε αυτόν τον άνδρα-γυναίκα, ποιος θα έπρεπε να τον ελέγξει, άνδρας αστυνομικός ή γυναίκα; Μου είπαν ότι θα έπρεπε να τον ελέγξει γυναίκα. Γιατί έχει τύχει να πάμε να κάνουμε έλεγχο σε τρανσέξουαλ άτομο και να μας πει δεν δέχομαι να με ψάξει άνδρας, πρέπει να με ψάξει αντίστοιχο φύλο.

«Δηλαδή από τη στιγμή που θεωρείται γυναίκα, να τον ψάξει γυναίκα».

Για τον Βαγγέλη Μπαταρλή, όπως φαίνεται να ονομάζεται, ο σεβασμός στα δικαιώματα των τρανς ατόμων ισούται με καταπάτηση των γυναικείων – και όχι μόνο – δικαιωμάτων. Πότε εισέβαλε και στην Ελληνική Αστυνομία ο TERF λόγος, και δεν το καταλάβαμε;

«Τα δικαιώματα της αστυνομικού γυναίκας αυτή τη στιγμή ποια είναι; Δηλαδή, ρωτάτε τη γυναίκα αν θέλει, αν μπορεί, να πάει να κάνει σωματικό έλεγχο σε ένα τρανσέξουαλ άτομο, το οποίο δεν είναι εγχειρισμένο; Που έχει κανονικά ανδρικό μόριο», ρωτάει στο βίντεο.

Συνεχίζει να κάνει misgendering , να αναφέρει διπλές αντωνυμίες, καθώς και να χρησιμοποιεί άλλα τρανσφοβικά αφηγήματα όπως αυτό του «εγχειρισμένου ατόμου».

Τα ίδια «επιχειρήματα» μάλιστα εφαρμόζει και στην περίπτωση των τρανς ανδρών, λέγοντας: «Από που κι ως που εγώ να υποχρεωθώ να την-τον δω γυμνή. Εμείς δικαιώματα δεν έχουμε σαν άνδρες, σαν άνθρωποι, σαν γυναίκες;».

Είναι θλιβερό, αλλά και εξαιρετικά τρομακτικό, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός μπορεί να κληθεί οποιαδήποτε στιγμή να κάνει έλεγχο σε κάποιο τρανς άτομο. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι από τη στιγμή που χρησιμοποιεί έναν τόσο έντονα τρανσφοβικό λόγο, δεν θα σεβαστεί και το άτομο που έχει απέναντι του.

Από ό,τι φαίνεται τα σεμινάρια που παρακολούθησε ο συγκεκριμένος, και πολλοί άλλοι – ίσως και χειρότεροι και πιο επικίνδυνοι από αυτόν – δεν «έπιασαν τόπο».

@vaggelisbatarlis

#police#policia#polis#policia#fyp#fypシ゚viral#fyppppppppppppppppppppppp

♬ πρωτότυπος ήχος – BATARLIS
Δες και αυτό!