Τρανσφοβικές αντιδράσεις για τα νέα ουδέτερα ως προς φύλο emojis της Apple

07/03/2024
από
Νέα ενημερωμένη έκδοση του συστήματος της Apple διαθέτει μια σειρά από νέα emojis, ένα από τα οποία απεικονίζει μια οικογένεια χωρίς να προσδιορίζει το φύλο των ατόμων, και ως συνήθως έχει εξοργίσει τους τρανσφοβικούς.

Ναι, σωστά. Άλλη μια μέρα, άλλη μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να ξεσηκωθούν για κάτι που σχετίζεται με το φύλο.

Η ενημέρωση της Apple περιλαμβάνει τέσσερα νέα emojis με «ουδέτερες ως προς το φύλο» οικογένειες, αντικαθιστώντας τα προηγούμενα.

Τα emojis έχουν τη μορφή απλών λευκών σιλουετών σε γκρι φόντο που απεικονίζουν δύο γονείς και ένα παιδί, έναν γονέα και δύο παιδιά, έναν γονέα και ένα παιδί και δύο γονείς και δύο παιδιά.

Η αλλαγή έγινε σύμφωνα με τη σύσταση των υποεπιτροπών Emoji της Unicode που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2022.

Η έκθεση έλεγε μεταξύ άλλων, ότι οι νέες συμπεριλητπικές ως προς το φύλο προσθήκες θα επιτρέψει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τα emoji «χωρίς να κάνουν αυθαίρετες και ακούσιες δηλώσεις σχετικά με την ταυτότητα φύλου».

«Αυτοί οι νέοι χαρακτήρες θα πρέπει να κατηγοριοποιούνται ως “σύμβολα” στα πληκτρολόγια σε αντίθεση με την τρέχουσα κατηγορία τους “άνθρωποι”».

Όπως συμβαίνει με κάθε ενημερωμένη έκδοση emoji που σχετίζεται με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα – πιο παλιά αφορούσε σε έναν έγκυο άνδρας και ένα διαφυλετικό ομόφυλο ζευγάρι – εξοργίζει πολλούς από τους χρήστες.

Η επικεφαλής του «Κόμματος των Γυναικών» Kellie-Jay Keen-Minshull, η οποία είναι επίσης υπερβολικά τρανσφοβική, κατηγορεί την Apple ότι προωθεί «την τρανς ιδεολογία» στη νέα ενημέρωση.

«Νομίζω ότι η Apple είναι μέρος της τεχνοκρατικής αυταρχικής προώθησης της τρανς ιδεολογίας. Για ποιον σκοπό, ποιος ξέρει», δήλωσε στη MailOnline η Keen, η οποία χρησιμοποιεί επίσης το όνομα Posie Parker.

«Υπάρχει μια συντονισμένη επίθεση κατά της οικογένειας και πιστεύω ότι το κάνουν για να έχουν πρόσβαση στα παιδιά μας. Αν διαλύσεις την οικογένεια, οι μητέρες χάνουν την υποστήριξη.

«Πραγματικά πιστεύω ότι οι εταιρείες και το κράτος πιέζουν για να έχουν αυτή την πρόσβαση». Δεν ανέφερε τι σκέφτεται για τη σφήνα από ασβέστη ή τον φοίνικα.

Η Rosie Parker είναι μια από τις πιο έντονες φωνές του κριτικού ως προς το φύλο κινήματος – μία άλλη ονομασία για τις TERFs δηλαδή – και πρόσφατα έκανε περιοδεία με τίτλο «Αφήστε τις Γυναίκες να Μιλήσουν».
Δες και αυτό!