Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, ανακοίνωσε χορηγία, ύψους 625.000 λιρών, από το ταμείο του Δημαρχείου, στο Pride του Λονδίνου, για τους ΛΟΑΤΚΙ+ εορτασμούς 2023-2027, μετά από μια ανταγωνιστική διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου μοιράστηκε ότι «με χαρά» ανακοινώνει τη χρηματοδότηση για την υποστήριξη του Pride in London, ενός «συμπεριληπτικού Pride στο κέντρο του Λονδίνου», καθώς και ενός «αντιπροσωπευτικού προγράμματος εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας στην πλατεία Τραφάλγκαρ».

Ο δήμαρχος Khan έγραψε:

«Το Λονδίνο είναι ένας φάρος χωρίς αποκλεισμούς, σε όλον τον κόσμο, και αυτό οφείλεται, εν μέρει, στον ισχυρό αντίκτυπο, που είχε η πορεία αλληλεγγύης και εορτασμού του Pride στην κοινωνία μας τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.» 

«Το Pride in London έχει θέσει φιλόδοξα σχέδια στενής συνεργασίας με όλες τις ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες, για να διοργανώσει μια εκδήλωση χωρίς αποκλεισμούς τα επόμενα χρόνια, και ανυπομονώ να τα δω να υλοποιούνται», πρόσθεσε.

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο άτομα

Οι εκδηλώσεις του Pride in London είναι οι μεγαλύτερες στο Ηνωμένο Βασίλειο, και η φετινή πορεία αλληλεγγύης και εορτασμού, προσέλκυσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα.

Οι φετινοί εορτασμοί υπερηφάνειας συνέπεσαν με την 50ή επέτειο της πρώτης πορείας Pride του Ηνωμένου Βασιλείου, μια διαδρομή που αναδείχθηκε εκ νέου, μισό αιώνα αργότερα, από βετεράνους του Ομοφυλοφιλικού Μετώπου Απελευθέρωσης.

Η προσφορά του Pride in London για χρηματοδότηση περιελάμβανε την ίδρυση ενός Κοινοτικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία με τις ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες, ενός οριστικού σχεδίου κατά του ρατσισμού, ενός προγράμματος βραβείων για τον εορτασμό των κοινοτικών επιτευγμάτων, και μιας σκηνής για την τρανς κοινότητα. 

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν κατηγορίες για ρατσισμό και εκφοβισμό, ενώ πέντε ανώτερα μέλη του Pride in London παραιτήθηκαν.

Ο Christopher Joell-Deshields, εκτελεστικός διευθυντής του Pride in London, δήλωσε:

«Το Pride in London είναι περήφανο, που αυτή τη σημαντική χρονιά εορτασμού, της 50ης επετείου του πρώτου Pride στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρηματοδοτήθηκε από το Δημαρχείο.»

«Η αφοσιωμένη ομάδα εθελοντισμού μας ανυπομονεί να συνεργαστεί με τις ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες, για να κάνουμε ό,τι καλύτερο, διασφαλίζοντας ότι η πλατφόρμα μας αναδεικνύει εθνικά και παγκόσμια ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, γιορτάζει τις επιτυχίες των κοινοτήτων μας, και ενδυναμώνει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μέσω των αξιών μας για ορατότητα, ενότητα, και ισότητα», πρόσθεσε ο Joell-Deshields.

«Ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε την ημερομηνία για το 2023 τις επόμενες εβδομάδες», είπε κλείνοντας.