Ο Sadiq Khan απάντησε στη δεύτερη ομοφοβική επίθεση του Λονδίνου, που συνέβη μέσα σε μια εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς την «αποκρουστική».

Σε δήλωση στο Twitter, ο δήμαρχος του Λονδίνου είπε:

«Όχι πολύ μετά την τρομερή ομοφοβική επίθεση στο Clapham, ένα άλλο περιστατικό συνέβη στο Brixton. Είμαι αηδιασμένος που αυτά τα γεγονότα έχουν λάβει χώρα στην πόλη μας—μια πόλη που υπερασπίζεται την αγάπη και την ένταξη. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: η ομοφοβία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας».

«Ως Δήμαρχος, θα είμαι πάντα δίπλα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτήν την επίθεση, σας προτρέπω να εμφανιστείτε το συντομότερο δυνατό – επικοινωνήστε με το 101 ή το @CrimestoppersUK ανώνυμα στο 0800 555 111. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτή τη δύσκολη στιγμή. Το Λονδίνο στέκεται μαζί σας».

Η επίθεση έλαβε χώρα στο Brixton Road γύρω στις 23:00 το Σάββατο 19 Αυγούστου. Οι Michael Smith και Nat Asabere ήταν στη στάση του λεωφορείου, μετά το UK Black Pride, όταν ένας άγνωστος άνδρας τους πλησίασε και άρχισε να τους επιτίθεται. Ο Nat δέχτηκε μια γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ο Michael δέχτηκε «τρία ή τέσσερα» χτυπήματα στο πρόσωπο. Η επίθεση σημειώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καθώς πλησίαζε ένα λεωφορείο και το ζευγάρι τράπηκε σε φυγή βρίσκοντας καταφύγιο στο λεωφορείο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς ο Michael χρειάστηκε ράμματα στα χείλια του.

Αυτό έρχεται μετά από μια προηγούμενη επίθεση την Κυριακή 13 Αυγούστου, στην οποία δύο άντρες δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι έξω από τον ΛΟΑΤΚΙ+ χώρο Two Brewers στο Clapham. Και τα δύο θύματα επέζησαν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

 Η αστυνομία εξακολουθεί να απευθύνει έκκληση στο κοινό για πληροφορίες και έχει δώσει στη δημοσιότητα εικόνες του υπόπτου.

Λονδίνο: Ομοφοβική επίθεση σε γκέι ζευγάρι | Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ομοφοβική επίθεση έξω από ΛΟΑΤΚΙ+ μπαρ του Λονδίνου