Το Pride του Λονδίνου, μία από τις μεγαλύτερες ΛΟΑΤΚΙ+ εκδηλώσεις στη Βρετανία, ακύρωσε την ετήσια παρέλαση λόγω των περιορισμών για την COVID-19.

Σε μια θλιβερή δήλωση στο YouTube, που δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί (6 Αυγούστου), ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού, Christopher Joell-Deshields, είπε ότι οι ελπίδες, ότι η ήδη αναβαλλόμενη παρέλαση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, διαψεύστηκαν από τις οδηγίες του κορονοϊού.

Είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για την κοινότητα και το τελευταίο σε μια σειρά ακυρωμένων πορειών υπερηφάνειας.

Το Pride του Λονδίνου είχε ορίσει την 11η Σεπτεμβρίου του 2021, μετά την ακύρωση της πορείας του 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αλλά η κυβέρνηση έδωσε νέες πιο αυστηρές οδηγίες για μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, δήλωσε ο Joell-Deshields.

“Η περασμένη εβδομάδα ήταν εξαιρετικά δύσκολη αναφορικά με τις πρόσφατα ενημερωμένες κατευθυντήριες γραμμές και νομοθεσίες της κυβέρνησης για την COVID-19 σχετικά με τις δημόσιες εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, όπως η δική μας”, είπε.

«Έγινε σαφές, κατά την εκτέλεση τελικών εκτιμήσεων κινδύνου, ότι η εκδήλωσή μας δε θα μπορούσε να παρέχει το επίπεδο μετριασμού που αναμένεται από την τοπική ομάδα δημόσιας υγείας και την κυβέρνηση. Θα σήμαινε την απώλεια της κρίσιμης παρέλασης, και τη μείωση της εκδήλωσης σε μόλις δύο ή τρία στάδια διάσπαρτα στο κεντρικό Λονδίνο με περιορισμένα εισιτήρια. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα θέλουμε να είναι το Pride στο Λονδίνο, ή αυτό που ήμασταν μέχρι τώρα. Καμία παρέλαση, καμία διαμαρτυρία σημαίνει καθόλου Pride.»

Παραθέτοντας άλλες δημόσιες εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας που ακυρώθηκαν λόγω παρόμοιων ανησυχιών, όπως το Brighton Pride και το Καρναβάλι του Notting Hill, ο Joell-Deshields πρόσθεσε:

«Η ομάδα κι εγώ συμφωνούμε, η δημόσια υγεία και ευημερία είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα.»