Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε από χθες (07/02/21) ότι οι τρανς άνθρωποι μπορούν «να μπουν και να ενταχθούν» στον στρατό, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το πότε θα σταματήσει επίσημα η απαγόρευση του Donald Trump.

Στις 25 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε εκτελεστική εντολή για να ανατρέψει την απαγόρευση του Trump για τα άτομα που υπηρετούν στο στρατό των Η.Π.Α.

Με την υπογραφή της εντολής, ο Biden επανήλθε στις διαδικασίες που τέθηκαν σε εφαρμογή υπό την κυβέρνηση Obama (2011) επιτρέποντας στα τρανς μέλη να υπηρετούν και πάλι με ορατότητα, και απαγορεύοντας «ακούσιους διαχωρισμούς, απολύσεις και αρνήσεις επανεπιλογής… με βάση την ταυτότητα του φύλου»

Όμως, έμειναν κάποια ερωτήματα σχετικά με τη διοικητική μέριμνα της εντολής, και πότε οι τρανς άνθρωποι θα μπορούσαν πραγματικά να στρατολογηθούν, ή να επανέλθουν στις ένοπλες δυνάμεις.

Σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (5 Φεβρουαρίου), ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου John Kirb επιβεβαίωσε ότι οι υποψήφιες/οι τρανς στρατιώτες είναι ελεύθερες/οι να «μπουν και να ενταχθούν» αμέσως.

Σύμφωνα με το LGBTQ Nation, δήλωσε: “Εάν πληρούνται όλες οι άλλες προϋποθέσεις, τη φυσική και ακαδημαϊκή σας κατάσταση, καθώς και όλες οι άλλες απαιτήσεις που χρειάζονται για να εγγραφείτε σε ένα σώμα των ενόπλων δυνάμεων, η ταυτότητα των τρανς ατόμων δεν θα αποτελεί φραγμό.” 

Παρά την παραφιλολογία των αντι-ΛΟΑΤ+ ομάδων, ότι ο στρατός των Η.Π.Α. θα «αναγκαστεί να πληρώσει» για επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου «εκτρέποντας πολύτιμα δολάρια από την κρίσιμη εκπαίδευση», ο Kirby είπε ότι το υπουργείο Άμυνας εξακολουθεί να εξετάζει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της αντιστροφής της απαγόρευσης.

Ο Biden έχει δώσει στο τμήμα 60 ημέρες «να επιστρέψει με πιο συγκεκριμένες οδηγίες εφαρμογής», είπε ο Kirby, «για να βεβαιωθείτε ότι δε θα επηρεαστεί η συνέχιση της υπηρεσίας».

Ο πάροχος ασφάλισης υγείας του στρατού, TRICARE, καλύπτει ήδη την ορμονική θεραπεία και τη συμβουλευτική.

Δεν καλύπτει γενικά την επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου, ωστόσο «τα ενεργά μέλη της υπηρεσίας μπορούν να ζητήσουν παραίτηση, εάν ο πάροχός τους κρίνει επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου ως απαραίτητη ιατρική ανάγκη.» 

Ο Μπάιντεν όρισε βετεράνο τρανς γυναίκα στην προεδρική ομάδα του Υπουργείου Άμυνας