Έπρεπε να περιμένουμε 22 χρόνια! Είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι να πάρουμε ένα καινούργιο Pokemon Snap παιχνίδι! Είκοσι δύο χρόνια που οι φαν της σειράς φωνάζαμε να δημιουργηθεί ένα νέο παιχνίδι σε αυτή την πολυαγαπημένη σειρά. Νιώθω δικαίωση και πάνω από όλα νιώθω αγαλλίαση στη μικρή γκέι καρδούλα μου, καθώς το New Pokemon Snap είναι το ιδανικό sequel που όλα εμείς περιμέναμε. (Ένα δάκρυ ευτυχίας κυλάει στο δεξί μου μάγουλο όσο γράφω αυτό το review).

Τι παιχνίδι είναι αυτό; Τι-παιχνίδι-είναι-αυτό;

Επιτέλους (και δεν μπορώ να τονίσω αρκετά αυτό το “επιτέλους”) βλέπουμε ένα Pokemon παιχνίδι, όπου τα Pokemon είναι στο φυσικό τους περιβάλλον, αλληλεπιδρούν μ’ αυτό και με άλλα Pokemon. Pokemon, που δεν είναι στατικά και απλά ξεπετάγονται από χόρτα. Pokemon που τρώνε, χαμογελάνε, ποζάρουν, παλεύουν μεταξύ τους, κολυμπούν, κοιμούνται, χορεύουν και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Άκουσε με gamefreak και παρατήρησε καλά το τι κάνει το New Pokemon Snap στον κόσμο των Pokemon και σε παρακαλώ πολύ προσπάθησε να το εφαρμόσεις στα νέα κύρια Pokemon παιχνίδια τα οποία -ας είμαστε ειλικρινής- έχουν αρχίσει να φθίνουν.

Εικόνα metro.co.uk

Στα τόσα χρόνια που ζω (μη ρωτήσετε πόσα), δεν έχω δει ποτέ μου τόσο ζωντανό τον κόσμο των Pokemon σε κάποιο παιχνίδι. Ειλικρινά, δεν το περίμενα ποτέ μου, ότι το New Pokemon Snap θα ήταν ένα τόσο προσεγμένο παιχνίδι. Κάθε φορά που έμπαινα σε μια περιοχή για να φωτογραφίσω τα Pokemon εκεί, το σαγόνι μου έπεφτε. Κάθε φορά που ξαναέμπαινα στην ίδια περιοχή, το σαγόνι μου έπεφτε ακόμα πιο πολύ. Πέρα του ότι κάθε περιοχή έχει το δικό της research level, που όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο περισσότερα Pokemon εμφανίζονται, κάθε φορά που μπαίνεις στην ίδια πίστα τα Pokemon αντιδρούν διαφορετικά! Περίμενα λόγου χάρη να φωτογραφίσω ένα Scorbunny πάνω σε μια πινακίδα, ξαναμπαίνω στο παιχνίδι και το βλέπω να κατεβαίνει από αυτήν και να τρέχει κοροϊδευτικά γύρω της. Εγώ φυσικά προσπαθούσα να τραβήξω μια λήψη της προκοπής, αλλά το μόνο που κατάφερα να βγάλω είναι κάτι αυτιά και κάτι άκρα στην άκρη του κάδρου. 

Εικόνα The Verge

Πέρα λοιπόν από το research level, που ανεβαίνει ανάλογα με το πόσο έχεις επισκεφτεί μια περιοχή και έχεις την ευκαιρία να δεις νέα Pokemon, σχεδόν κάθε περιοχή προσφέρει και τη νυχτερινή της εκδοχή, όπου μπορείς να συναντήσεις νέα Pokemon, ή να δεις ήδη υπάρχοντα να αλληλεπιδρούν διαφορετικά μεταξύ τους και με το περιβάλλον. Φανταστείτε τώρα ολόκληρο αυτόν τον ζωντανό κόσμο με τα διαφορετικά περιβάλλοντα, να προσπαθείς να τον χωρέσεις σε φωτογραφίες. Από γλυκά Pichu, που τρέχουν ανέμελα μέχρι, άγρια Sharpedo που κολυμπούν στη θάλασσα. Οι 72 λήψεις που έχεις ανά πίστα, πίστεψέ με δε φτάνουν για να φωτογραφίσουν όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω σου.

Και μιας και αναφερόμαστε στις φωτογραφίες, ας μιλήσουμε λίγο για την αξιολόγηση τους από τον Professor Mirror, ο οποίος μάλλον δε βλέπει πόσο cute είναι μερικά Pokemon που έχω φωτογραφίσει και μου βάζει περίεργο σκορ. Πέρα από την πλάκα, δεν ξέρω κατά πόσο η βαθμολόγηση των φωτογραφιών βγάζει τόσο νόημα, αλλά για AI κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Πέρα από αυτό, το σύστημα διαχωρισμού των φωτογραφιών με αστεράκια, όπου τα Πόκεμον βαθμολογούνται διαφορετικά ανάλογα με την πόζα τους, πάλι δεν ξέρω πώς λειτουργεί, καθώς έχω αρκετές πανομοιότυπες φωτογραφίες, που μπαίνουν σε διαφορετικές κατηγορίες με αστεράκια για να αξιολογηθούν. Όπως και να έχει, αυτό το σύστημα πιστεύω είναι περισσότερο βοηθητικό, καθώς προσπαθεί να κάνει τα άτομα που παίζουν να μην χάσουν καμία αγαπημένη τους στιγμή και πόζα από τα Pokemon που φωτογραφίζουν, προτρέποντας τα να βγάλουν όσες περισσότερες φωτογραφίες από ένα συγκεκριμένο Πόκεμον μπορούν.

Εικόνα segmentnext.com

Ένα άλλο mechanic που για να πω την αλήθεια δεν περίμενα ποτέ μου να χρησιμοποιήσω είναι το edit των φωτογραφιών μετά την αξιολόγηση του καθηγητή. Έχω περάσει ώρες να φτιάχνω τις φωτογραφίες μου από τα αγαπημένα μου Pokemon, να τις κεντράρω καλύτερα και να βάζω φίλτρα από πάνω και stickers και μετά να τις αναρτώ. Επίσης, έχω περάσει ώρες βλέποντας φωτογραφίες άλλων παικτών από το παιχνίδι με τα αστεία edits που έχουν κάνει. Όλο αυτό παρακινεί και εμένα να βγάζω καλύτερες φωτογραφίες ή ακόμα και φωτογραφίες, που ο Professor δε θα εκτιμήσει, αλλά ξέρω ότι μετά από δική μου επεξεργασία, θα εκτιμηθούν από τη New Pokemon Snap κοινότητα.

Ξέρετε κάτι, πέρα από τα ελάχιστα frame drops που συμβαίνουν και τη μικρή αγανάκτησή μου με τη βαθμολογία, το παιχνίδι αυτό για εμένα αγγίζει την τελειότητα. Είναι από τα καλύτερα sequel που έχουν δημιουργηθεί, μετά από τόσο καιρό από ένα παλιό πρώτο παιχνίδι, και φαίνεται ότι τα άτομα που εργάστηκαν για να αναπτύξουν τον τίτλο, άκουσαν τις/τους φαν της σειράς προσεκτικά για να δημιουργήσουν για μοναδική εμπειρία για όλα εμάς.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Το παιχνίδι αυτό το λάτρεψα και πιστεύω θα το λατρέψει οποιοδήποτε Pokemon φαν το πιάσει στα χέρια του. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και μέσα από την καρδιά μου.

Βαθμολογία: 9,5/10