Η νέα περιπέτεια κινουμένων σχεδίων του Netflix «Nimona», έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από φανς, αποκαλώντας την «παραπάνω gay από το original». 

Βασισμένη στο ομώνυμο κόμικς της ND Stevenson που εκδόθηκε το 2015, στην νέα περιπέτεια κινουμένων σχεδίων του Netflix, πρωταγωνιστεί η Chloë Grace Moretz, μια αναρχική υπεράνθρωπος που έχει λάβει πολλή αγάπη από το queer κοινό.

Εκτός από τον κύριο χαρακτήρα να περιγράφεται ως μια αλληγορία για το transness και το gender fluidity, η ταινία περιέχει επίσης μια δευτερεύουσα πλοκή που καθρεφτίζει την σχέση μεταξύ του Ballister Boldheart και του πρώην αγοριού του Ambrosius Goldenloin.

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται την τελευταία μέρα του Ιουνίου, μήνα υπερηφάνειας και οι κριτικές που έχει λάβει την εκτόξευσαν σε ποσοστό 94% στο Rotten Tomatoes.

Ένας φαν έγραψε στο Twitter: «Μπορώ να αναφέρω πόσο όμορφο είναι να υπάρχουν 2 gay ρόλοι με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες πέρα από την «είμαι gay και στιλάτος;» 

Ένας άλλος έγραψε ότι «η ταινία είναι διαδραματίζει μια τόσο όμορφη και συναισθηματική queer ιστορία με την πιο αυθεντική αναπαράσταση που έχω δει ποτέ».

Η πλοκή εραστές-εχθροί-εραστές που διατηρούν οι Ballister και Goldenloin έχει γίνει πολύ αγαπητή από τους φανς. Το ζευγάρι μοιράζεται ένα φιλί στις τελευταίες σκηνές της ταινίας, δίνοντας ακόμα περισσότερες θετικές εντυπώσεις.

Μέλος του cast αναφέρει: «Είναι συναρπαστικό ότι οι φαν εστιάζουν τόσο πολύ σε κάτι τόσο συγκεκριμένο όπως ένα φιλί γιατί για εμάς και πολλά μέλη του κοινού, queer και μη, είναι απλά κανονικότητα». 

Το queer ρομάντζο είναι ένας μεγάλος λόγος που το «Nimona» δυσκολεύτηκε πολύ να δει το φως της ημέρας. Το project ξεκίνησε να παίρνει ζωή στα Blue Sky studios πριν η Disney αγοράσει την κυρία εταιρεία Fox. Οι εργασίες για την ταινία πάγωσαν και τα στούντιο οδηγήθηκαν σε κλείσιμο το 2021. Μέλη του Blue Sky κατέθεσαν ανώνυμα ότι οι υπεύθυνοι της Disney πίεζαν τα μέλη να λογοκρίνουν μια απροσδιόριστη queer σκηνή της πλοκής που εικάζεται ότι ήταν το επίμαχο φιλί μεταξύ των χαρακτήρων. Η ταινία σώθηκε και τα μέλη της Blue Sky ίδρυσαν μια νέα εταιρία με το όνομα Shapeshifter Films και μετέπειτα η ταινία εξαγοράστηκε από το Netflix και τα Annapurna Studios.

Το φιλί μεταξύ των 2 χαρακτήρων στην ταινία δεν πέρασε απαρατήρητο από τους φανς, που άδραξαν την ευκαιρία να κριτικάρουν την Disney που καταβαράθρωσε την ταινία εξαρχής.

Η επιτυχία του Nimona στέκεται ενάντια στο ρεκόρ απήχησης κινουμένων σχεδίων της Disney όπου οι 3 τελευταίες παραγωγές της ElementalLightyear και Strange World, σημειώνουν μέσο όρο 74% στο Rotten Tomatoes.