Έχουν περάσει 16 χρόνια από την κυκλοφορία του προκατόχου του Nintendo Switch Sports, Wii Sports και δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ενθουσιασμένος είμαι με την κυκλοφορία αυτού του τίτλου, γιατί ως κάτοχος Wii τον συγκεκριμένο τίτλο τον είχα λιώσει! Το κλασσικό λοιπόν Wii Sports επιστρέφει με νέα παιχνίδια, βελτιωμένα γραφικά, νέο gameplay και φυσικά με ένα όνομα να το συνοδέψει και να το φέρει στην τρέχουσα κονσόλα της Nintendo.
Εικόνα: Nintendo

Ο τίτλος περιέχει μια σειρά από mini games, έξι για την ακρίβεια, βόλεϊ, μπόουλινγκ, τένις, μπάντμιντον, ποδόσφαιρο, και chambara (που είναι μάχη με σπαθιά).

Θα ξεκινήσω μιλώντας για ένα αγαπημένο μου παιχνίδι, αυτό του μπάντμιντον. Fun fact, στο λύκειο έπαιζα μπάντμιντον, δεν ξέρω που κολλάει αυτό με το review, εγώ το αφήνω εδώ πάντως σαν την άχρηστη πληροφορία της ημέρας. Το μπάντμιντον, λοιπόν, που λέτε είναι ένα από τα παιχνίδια που διασκέδασα αρκετά, καθώς για μένα κινούνταν στον ρυθμό που μου άρεσε και είχε την δυνατότητα να παίζεται με δύο παίκτες. Τι εννοώ με αυτό. Σε αντίθεση με το τένις (που έχει το νούμερο δύο στην καρδιά μου) στο οποίο υπάρχουν 4 παίχτες στο court και όταν παίζεις χρειάζεται να ελέγχεις και τους δύο παίκτες, το μπάντμιντον προσφέρει καλύτερη αίσθηση ελέγχου στο παιχνίδι και δεν έχει την μικρή αυτή δυστροπία που υπάρχει το τένις.

Εικόνα: VGC247

Ένα ακόμα παιχνίδι που απόλαυσα, το οποίο αν και τρίτο στην άτυπη βαθμονόμηση μου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στην πρώτη θέση, είναι το μπόουλινγκ. Το οποίο πάλι καλά το αναβαθμίσαν από την περίοδο του Wii και τώρα μπορείς να παίξεις ταυτόχρονα με τους φίλου σου στο co-op και δεν χρειάζεται να περιμένεις υπομονετικά μέχρι να τελειώσουν όλ@ την σειρά τους. Κάπου ενώ να πω ότι και ορισμένα courses με εμπόδια πάνω στον διάδρομο προσέθεσαν ένα ευχάριστο twist που δεν ήξερα ότι χρειαζόμουν.

Το gameplay του chambara από την άλλη μου θύμισε πολύ στον χειρισμό του το Skyward Sword. Οφείλω να πω ότι είναι πιο διασκεδαστικό όταν το παίζεις με κάποιο άλλο άτομο παρέα και όχι με cpu, γιατί όλη η μαγεία του παιχνιδιού κρύβεται στο να προσπαθείς να μαντέψεις τι θα κάνει @ αντίπαλός σου.

Εικόνα: dadapilan.com

Ας πάμε τώρα στα παιχνίδια του τίτλου που με δυσκόλεψαν λιγουλάκι. Στο βόλεϊ, η μεγαλύτερη μου δυσκολία ήταν να συγχρονίσω τον εαυτό μου με το παιχνίδι. Δεδομένου ότι η μπάλα κινούνταν αργούτσικα πάντα έκανα κινήσεις πολύ πριν ο παίκτης που βρεθεί το σημείο για να χτυπήσω την μπάλα. Παρόλα αυτά μετά από αρκετές προσπάθειες συνηθίζεις στον ρυθμό του και μπαίνεις στο κλίμα. Απλά σε σύγκριση με το τένις ή το μπάντμιντον το παιχνίδι δεν λάμπει τόσο στα μάτια μου.

Στο ποδόσφαιρο τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημά μου ήταν στους αγώνες 4 vs 4. Όσο περισσότεροι παίκτες παίζουν τόσο πιο μεγάλη γίνεται η αρένα με αποτέλεσμα στους 4 vs 4 αγώνες να περνάς την περισσότερη ώρα να κυνηγάς την μπάλα πάνω κάτω παρά να έχεις αλληλεπίδραση μαζί της. Ένα easy fix θα μπορούσε να είναι να αυξήσουν την ταχύτητα με την οποία κινούνται οι παίκτες. Ποιος ξέρει; Ίσως σε ένα επόμενο updates. Ωστόσο οι μικρότεροι αγώνες είναι πιο παλέψιμοι και διασκεδαστικοί και αν έχεις και το leg strap (είτε το αγόρασες μαζί με τον τίτλο, είτε σου έχει ξεμείνει από το Ring Fit Adventure) προσθέτει και έναν βαθμό διαδραστικότητας. Αρκεί να προσέχεις που στέκεσαι γιατί εγώ τα ρήμαξα τα ποδαράκια μου να κλωτσάω καταλάθος το τραπεζάκι του σαλονιού.

Εικόνα: Siliconera

Αυτό ωστόσο που με ξίνισε λίγο στον τίτλο είναι το πόσο απαγορευτικό είναι να ξεκλειδώσεις customizations για τον χαρακτήρα σου όταν δεν έχει την online συνδρομή της Nintendo. Δεν ξέρω γιατί έχουν κλειδώσει έτσι όλα αυτά τα customizations πίσω από την Online συνδρομή και αυτά που περιέχονται στο παιχνίδι χωρίς αυτή είναι πάρα πολύ λίγα.

Κλείνοντας θα αναφέρω μια απαραίτητη για τον τίτλο διευκρίνιση που πιστεύω είναι απαραίτητη. Μην έχετε πολύ μεγάλες προσδοκίες γι’ αυτόν τον τίτλο. Το παιχνίδι αυτό είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει, μια σειρά με mini games και αυτή ακριβώς η απλότητα του είναι που το κάνει επιτυχημένο. Είναι ένα party games, κατάλληλο να το παίξεις με παρέα ή και μόνο σου αν θέλεις κάτι μικρό για να παίξεις και να ξεσκάσεις.

Εικόνα: se7en.ws

Αυτό που κάνει το Nintendo Switch Sports όμως από τα καλύτερα party παιχνίδια, είναι τα γρήγορα μικρά παιχνίδια και οι εύκολες, χωρίς πολλές επεξηγήσεις οδηγίες, που πρέπει να δώσεις σε ένα άτομο για να το παίξει. Διάολε, δεν χρειάζονται καν οδηγίες στα περισσότερα παιχνίδια! Αν μπορεί να το παίξει η μάνα μου και ο πατέρας μου, τότε μπορεί να το παίξει το οποιοδήποτε! 

Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που ο τίτλος αυτός έπεσε στα χέρια μου. Είχα ξεχάσει πόσο διασκεδαστικός ήταν και μου έφερε στο μυαλό αναμνήσεις που κουβαλούσα το switch σε σπίτια φίλων μου, μόνο και μόνο για να παίξουμε τα παιχνίδια του Wii Sports. Και αυτό γίνεται και τώρα, απλά πάλι καλά που το Nintendo Switch είναι πιο φορητό. Αν ψάχνεις το επόμενο party παιχνίδι για να παίζεις με την παρέα σου ή αν ψάχνεις κάτι πιο χαλαρό για να αποφορτιστείς από την καθημερινότητα σου, εγώ στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Βαθμολογία: 8,5/10

 


Ευχαριστούμε την CD media για την διάθεση του τίτλου.