Τον εκνευρισμό αρκετών Βρετανών προκάλεσε το χθεσινό εξώφυλλο της εφημερίδας “Daily Star”, που είχε ως κεντρικό τίτλο: “το μυστικό των δυο gay ποδοσφαιριστών της Premier League”.

To εξώφυλλο της Daily Star

Μάλιστα, ο τίτλος έχει τοποθετηθεί δίπλα από τη φωτογραφία της Coleen Rooney, της γυναίκας του πρώην αρχηγού της εθνικής, Coleen Rooney, με τον υπότιτλο “προφανώς όχι ο Rooney”.

Ο “απερίγραπτος” αυτός τίτλος, βασίζεται σε μια ιστορία που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες, αν και η εφημερίδα υποστηρίζει πως πρόκειται για αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Premier League, Carl Hoefkens, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι “δύο συμπαίκτες του στην Εθνική ήταν out ως gay στην υπόλοιπη ομάδα”. 

Carl Hoefkens

Ο Hoefkens, ο οποίος είχε ποζάρει πριν από 5 χρόνια για gay περιοδικό με την αξέχαστη ατάκα “gay is okay”, υποστήριξε, επίσης, ότι ένας απ΄αυτούς τους παίκτες έφερνε τον σύντροφό του στην προπόνηση.

Πέρα από την Εθνική, υποστήριξε ότι είχε και έναν gay συμπαίκτη, όταν έπαιζε για την ομάδα του Βελγίου. Αρνήθηκε φυσικά να αποκαλύψει τα ονόματα αυτών παικτών από σεβασμό στο πρόσωπό τους. “Δε θα πω ονόματα, σέβομαι την απόφασή τους”.

Αν και ο ίδιος αποσαφήνισε ότι οι παίκτες ήταν ανοιχτοί στην ομάδα τους και ότι απλά ήθελαν να κρατήσουν την προσωπική ζωή τους για τον εαυτό τους, η εφημερίδα κάνει λόγο για “μυστική σεξουαλικότητα”.

Σχολιάζοντας το εξώφυλλο αυτό η LGBT+ οργάνωση Stonewall, έγραψε στο twitter: “Η αηδιαστική ομοφοβία στα σπορ και πως να την αντιμετωπίσετε; Το να παίζεις με τη σεξουαλικότητα των παικτών στο εξώφυλλο; Πραγματικά πολύ κακό…” 

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις και αρκετών χρηστών των social media.