Τα βέλη της και στα ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης (λες να βαρέθηκε με τα ομόφυλα;) έστρεψε η Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία, αφού με εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος προτείνει στους μητροπολίτες να εφαρμόσουν πέντε «μέτρα» που αφορούν σε καθημερινές εκκλησιαστικές ενέργειες (μπρρ), σε περίπτωση που υπάρχει ανάμειξη ανθρώπων που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Συγκεκριμένα, προτείνεται από την αρμόδια επιτροπή «Δογματικών και Νομοκανονικών Θεμάτων»:

• Η μητρόπολη να μην εκδίδει άδεια τέλεσης γάμου αν οι ενδιαφερόμενοι δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ληξιαρχείο του Δήμου, ώστε η Εκκλησία να γνωρίζει εάν το ζευγάρι παλιότερα έχει τελέσει πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης.

• Αν ζητήσουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο εύλογα, άτομα τα οποία στο παρελθόν είχαν κάνει σύμφωνο συμβίωσης, τότε –εφόσον έχει λυθεί το σύμφωνο– ο μητροπολίτης μπορεί να εκδίδει άδεια γάμου.

• Ετερόφυλοι που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή πολιτικό γάμο, μπορούν να ζητήσουν από την Εκκλησία να βαπτίσουν τα παιδιά τους.

• Γονέας που πριν αποκτήσει (ή υιοθετήσει) παιδί, είχε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης του επιτρέπεται «κατ’ οικονομία» να βαπτίσει το παιδί του.

• Περιορισμοί τίθενται στους ανάδοχους ή παρανύμφους. Πλέον, για να γίνει κάποιος νονός ή παράνυμφος, πρέπει όχι μόνο να μην έχει τελέσει πολιτικό γάμο αλλά και να μην έχει υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!