Χριστιανική ομάδα κατέστρεψε πολύχρωμη διάβαση στη Νέα Ζηλανδία

28/03/2024
από
Μια αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ χριστιανική ομάδα στη Νέα Ζηλανδία σταμάτησε την κυκλοφορία σε μια μεγάλη λεωφόρο για να βανδαλίσει μια διάβαση βαμμένη στα χρώματα της Pride σημαίας, αφού η πόλη αρνήθηκε να υποκύψει στις απειλές τους και να ακυρώσει μια drag εκδήλωση.

Ο πάστορας της ευαγγελικής εκκλησίας Destiny Church, Brian Tamaki, απηύθυνε τελεσίγραφο στη δήμαρχο του Gisborne προειδοποιώντας την να ακυρώσει ένα προγραμματισμένη εκδήλωση «drag  storytime» στην τοπική βιβλιοθήκη μέχρι τις 5 μ.μ.

Όταν εκείνη αρνήθηκε, τα μέλη της εκκλησίας σταμάτησαν την κυκλοφορία και στάθηκαν στη μέση του δρόμου κρατώντας πινακίδες. Στη συνέχεια, έβαψαν με λευκό χρώμα την πολύχρωμη διάβαση.

Η διάβαση του δρόμου στην οδό Gladstone ήταν ένα γνώριμο χαρακτηριστικό στην εμπορική περιοχή από το 2021.

Τα μέλη της εκκλησίας ντυμένα στα μαύρα κρατούσαν πινακίδες που εξίσωναν το drag με την πορνογραφία και απαιτούσαν «οι drag να σταματήσουν να σεξουαλικοποιούν τα παιδιά μας!».

Ο Tamaki βρισκόταν «σε περιοδεία» στη Νέα Ζηλανδία επί αρκετούς μήνες, κινούμενος από πόλη σε πόλη στη νησιωτική χώρα, διαδίδοντας μηνύματα μίσους σε μια εκστρατεία με στόχο «Να κάνουμε τη ΝΖ, ΝΖ ξανά!».

Ένα meme στο Χ περιέγραψε τον βανδαλισμό ως «νέα πασχαλινή τέχνη στο οδόστρωμα».

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο και αρκετοί από τους δράστες συνελήφθησαν.

Ο Tamaki κατήγγειλε τις συλλήψεις και τις κατηγορίες για «προετοιμασία εγκλήματος σε δημόσιο χώρο».

Ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «απόστολος» και «επίσκοπος» της ίδιας του της εκκλησίας αποκάλεσε τους οπαδούς του «μια σπάνια ράτσα, που συνεχίζει να στέκεται δίπλα μου, όποτε γίνεται το κάλεσμα». Ο Tamaki δεν στάθηκε μαζί με τους οπαδούς του όμως, καθώς συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη φυλακή.

Είναι «οι πιο γενναίοι άνθρωποι που ξέρω», πρόσθεσε ο Tamaki.

Η εκδήλωση Rainbow Storytime συνεχίστηκε όπως είχε προγραμματιστεί, με τις drag performers Erika και Coco Flash να διαβάζουν βιβλία σε ένα ακροατήριο νέων ανθρώπων. Η εκδήλωση στο Gisborne διαφημιζόταν για ηλικίες από 16 ετών και άνω.

Η δήμαρχος του Gisborne Rehette Stoltz «καταδίκασε έντονα» τον βανδαλισμό και διαβεβαίωσε το κοινό ότι η Tamaki και τα μέλη της Destiny Church θα λογοδοτήσουν.

«Δεχόμαστε ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις. Ωστόσο, δεν υπάρχει χώρος για μίσος ή φανατισμό στο Tairāwhiti», ανέφερε σε δήλωσή της, χρησιμοποιώντας το προγονικό όνομα της περιοχής Gisborne.

«Θα αποκαταστήσουμε τη διάβαση του ουράνιου τόξου το συντομότερο δυνατό», δήλωσε μετά τον βανδαλισμό. Την Τρίτη, η διάβαση αποκαταστάθηκε.
Δες και αυτό!