Γυναίκα χαστούκισε βουλεύτρια της ΝΔ με αφορμή την ισότητα στον γάμο

22/04/2024
από
Θύμα επίθεσης έπεσε η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, μέσα σε εκκλησία στην Καβάλα, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο.

Το πρωί της Κυριακής, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καβάλα, και αφού ο ιερέας ενημέρωσε το κοινό για την παρουσία της βουλεύτριας, μια γυναίκα ξεκίνησε να φωνάζει για τον νόμο για την ισότητα στον γάμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του proininews.gr, η γυναίκα, η οποία φέρεται να ήταν υποψήφια βουλεύτρια και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος ΝΙΚΗ, πλησίασε την Αγγελική Δεληκάρη και άρχισε να της φωνάζει και να την βρίζει, με αφορμή την υπερψήφιση του σχετικού νόμου. Στο τέλος, η δράστιδα χαστούκισε τη βουλεύτρια της ΝΔ, με την τελευταία να αντιδράει ψύχραιμα, σε αντίθεση με τους παρευρισκόμενους που αποδοκίμασαν το περιστατικό.

Μιλώντας στο Action24, η βουλεύτρια είπε: «Εμφανίστηκε αμέσως η γυναίκα αυτή και μου έδωσε ένα χαστούκι με όση δύναμη είχε. Έγινε πολύ γρήγορα. Φώναζε ”έξω, έξω, αίσχος”», προσθέτοντας πως δεν επιθυμεί την δίωξή της.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, καταδικάζει το περιστατικό λέγοντας ότι πως πρόκειται για συμπεριφορά «μίσους και διχασμού», χωρίς βέβαια να υπογραμμίζουν τις ομοφοβικές προεκτάσεις.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.

Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία.

Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία.

Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταδίκασε επίσης το περιστατικό δηλώνοντας: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία», ενώ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δημοσίευσε την ανάρτηση του βουλευτή του, Θανάση Γλαβίνα, ο οποίος τόνισε ότι «η χειροδικία εναντίον της βουλευτή της ΝΔ, Αγγελικής Δεληκάρη, σε εκκλησία της Καβάλας είναι απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους και της βίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματα τη».

Σε ανακοίνωσή του, το ακροδεξιό κόμμα ΝΙΚΗ καταδίκασε το περιστατικό, εκφράζοντας όμως παράλληλα και ομοφοβικά σχόλια, λέγοντας ότι «ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος».
Δες και αυτό!