Στη σύλληψη δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που κατήγγειλε 19χρονη κοπέλα, ότι τη βίασαν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας προχώρησε σήμερα το πρωί η Ελληνική Αστυνομία.

Παράλληλα, αναμένεται η γνωστοποίηση της σχετικής ιατρικοδικαστικής έκθεσης, η οποία θα “φωτίσει” περαιτέρω την υπόθεση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπήρξε κατάθεση που “καίει” τους αστυνομικούς.

Ένας εκ των σκοπών του τμήματος κατέθεσε συγκεκριμένα, ότι είδε τους δύο αστυνομικούς να μπαίνουν μαζί με την κοπέλα στο τμήμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κοπέλα κατήγγειλε την Πέμπτη (12/10) ότι τα ξημερώματα της ίδιας μέρας, οι δύο αστυνομικοί τους οποίους κατηγορεί, την οδήγησαν σε δωμάτιο μέσα στο Τμήμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια, και τη βίασαν.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για να εξεταστούν, αρνούνται ότι υπήρξε βιασμός, και υποστηρίζουν ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή με συναίνεση, σε αυτοκίνητο με τον έναν εξ αυτών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και αν αληθεύουν οι καταγγελίες θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναλυτικά η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου αναφέρει:

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους.»