Ερωτήσεις με ομοφοβικό περιεχόμενο στη δίκη Λιγνάδη

16/07/2026
από
Με τις καταθέσεις της πλευράς των καταγγελλόντων συνεχίστηκε χθες στο Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό, του Δημήτρη Λιγνάδη, με τον συνήγορό του να υιοθετεί μια ομοφοβική στάση.  

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του κατηγορουμένου – και καταδικασθέντα σε πρώτο βαθμό – συνέχισε την εξέταση του αυτόπτη μάρτυρα του επίδικου περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης του πρώτου καταγγέλλοντα. Όπως αναφέρει η efsyn, ο συνήγορος υπεράσπισης προχώρησε σε ερωτήσεις που είχαν ήδη απαντηθεί την προηγούμενη μέρα.

Συνήγορος: Το σπίτι υποτίθεται ότι ήταν κακοποιητικό και ενώ βγαίνατε σαν φίλοι, εσείς δεν έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχουν προβλήματα.

Μάρτυρας: Πώς να διαπιστώσω ότι δεν έχει ρεύμα εάν δεν μου το πει [σ.σ. το σπίτι του καταγγέλλοντα].

Συνήγορος: Είναι δυνατόν να μη σας τα πει;

Μάρτυρας: Μου είχε πει για τον αλκοολισμό της μητέρας του, το ρεύμα και την κακοποίηση.

Συνήγορος: Σας τα είχε πει, αλλά εσείς δεν το είχατε αντιληφθεί. Πώς ζει; Ερχόταν σπίτι σας; Έκανε μπάνιο; Φόρτιζε το κινητό του; Πώς ζούσε;

Μάρτυρας: Αν δεν μου το είχε πει, δεν θα το καταλάβαινα. Δεν είχε φάει σπίτι μου, δεν είχε κάνει μπάνιο. Είχε φορτίσει το κινητό του όπως έχω φορτίσει και εγώ το δικό μου εδώ.

Στη συνέχεια, ο συνήγορος του σκηνοθέτη προχώρησε και σε ερωτήσεις με ομοφοβικό περιεχόμενο, αδυνατώντας υποτίθεται να κατανοήσει γιατί ως στρέιτ άνδρας πήγε με τον κατηγορούμενο και τον καταγγέλλοντα σε γκέι μπαρ.

Μάρτυρας: Μου έστειλε μήνυμα ο Π. με σκοπό να βγούμε [σ.σ. και με τον Λιγνάδη].

Συνήγορος: Σε τι μαγαζί;

Μάρτυρας: Γκέι μπαρ.

Συνήγορος: Δεύτερη φορά. Σας πήγαν δύο φορές σε γκέι μπαρ και δεν σας έκανε εντύπωση;

Μάρτυρας: Ενιωσα λίγο άβολα, αλλά ένιωσα καλά με τον Π. Ημασταν παρέα.

Συνήγορος: Είχατε νιώσει άβολα επειδή σας είχε πάει σε γκέι μπαρ, είχατε κοπέλα και είχατε κάνει πρακτική σε νοσοκομείο. Είχατε και διάθεση να χορέψετε σε ένα γκέι μπαρ με ένα κλουβί στη μέση.

Μάρτυρας: Ενα απλό μπαρ ήταν.

Με πληροφορίες από efsyn.




Δες και αυτό!