Η γνωστή ηθοποιός Φλόρενς Πιου δήλωσε ότι το Instagram τη «λογόκρινε» όταν δημοσίευσε μια ανάρτηση σχετικά με την υπόθεση βιασμού στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ στις ΗΠΑ, αναφέροντας ότι το είδε ως μια ακόμη απόδειξη ότι οι γυναίκες φιμώνονται.
TW: Βιασμός
Κατά την εμφάνισή της στην αμερικανική εκπομπή «The View», στο πλαίσιο της περιοδείας της για την προώθηση της σειράς «East of Eden» του Netflix, η Πιου δήλωσε: «Έχω τη δυνατότητα να έρθω εδώ και να μιλήσω γι’ αυτό στην πραγματική ζωή, παρόλο που, δυστυχώς, το Instagram με λογόκρινε όταν το ανέφερα, κάτι που αποτελεί ακόμη ένα σοκ: το γεγονός ότι οι γυναίκες λογοκρίνονται κι ότι ακόμα και όταν βιώνουν τέτοια πράγματα, δεν μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτά».
Πρόσθεσε ότι αισθάνθηκε «πολύ τυχερή» που μίλησε για το θέμα στην εκπομπή και το χαρακτήρισε ως «μια συνεχιζόμενη συζήτηση».
Η 30χρονη Πιου είπε ότι ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει δημόσια επειδή «ο βιασμός είναι κάτι που ζει. Ο φόβος του ζει μέσα στα σώματά μας», προσθέτοντας: «Όταν βγαίνουν στην επιφάνεια ιστορίες όπως αυτή και δεν λαμβάνουν την απήχηση που ελπίζεις, με κάνει να νιώθω φόβο, με κάνει να νιώθω άγχος, με κάνει να νιώθω τόσο μεγάλη οργή».
Η Πιου αρχικά δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Instagram σχετικά με την υπόθεση, η οποία συνοδευόταν από προειδοποίηση περιεχομένου που ανέφερε: «Αυτή η ανάρτηση περιέχει περιεχόμενο που ορισμένοι μπορεί να θεωρήσουν ενοχλητικό».
Στη συνέχεια, δημοσίευσε μια δεύτερη ανάρτηση στην οποία κατηγορούσε το Instagram ότι «μπλοκάρει» τη δήλωσή της. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, η δεύτερη ανάρτηση είχε μπλοκαριστεί με προειδοποίηση περιεχομένου, ενώ η πρώτη ανάρτηση ήταν ακόμα διαθέσιμη για προβολή.
Στην αρχική της δήλωση, η Πιου έγραφε: «Αυτή είναι πραγματικά η στιγμή που χρειαζόμαστε τους άνδρες να νιώθουν εξίσου αποτροπιασμένοι και αηδιασμένοι όσο κι εμείς».
Η υπόθεση αφορά μια πρώην φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Κορνέλ, η οποία κατήγγειλε ότι το 2024 επτά άνδρες μέλη μιας αδελφότητας της έδωσαν ναρκωτικά και τη βίασαν ομαδικά. Το περιστατικό επανεξετάστηκε μετά την άσκηση αστικής αγωγής εκ μέρους της.
Οι κατηγορούμενοι είναι οι Γουίνστον Λι, Σκοτ Κρέτσμαρ, Σκοτ Νόρις, Μάθιου Ίνγκαλς, Τζόναθαν Νιούελ, Γκίλιο Λόπες και Ντιέγκο Σαράμπια. Μέχρι τη στιγμή της σύνταξης του παρόντος άρθρου, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον τους.
Με πληροφορίες από PinkNews.









