Σύλληψη αστυνομικού για σωματεμπορία και βιασμό

03/10/2023
από
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το Σάββατο συνελήφθη αστυνομικός που κατηγορείται για σωματεμπορία και βιασμό κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος μιας προσφύγισσας από το Καμερούν.

Σύμφωνα με το ANT1 News, η γυναίκα ζει στην Ελλάδα μετά από παραχώρηση πολικού ασύλου. Ο αστυνομικός την είχε προσεγγίσει αρχικά με το επιχείρημα της προστασίας κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του. Τότε, τη μετέφερε σπίτι του όπου την κακοποιούσε σεξουαλικά αλλά και την εξέδιδε, κρατώντας μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Η καταγγέλλουσα μίλησε για την κακοποίηση την οποία δεχόταν επανειλημμένα από τον αστυνομικό, με σκοπό την παραχώρηση των χρηματικών απολαβών της σε εκείνον. Επίσης, προχωρούσε σε απειλές ώστε να την τρομάξει, καθώς και της είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί για να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Μια βδομάδα πριν η γυναίκα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ώστε να καταφέρει να γλιτώσει από τον 40χρονο αστυνομικό. Μετά από δύο χρόνια συνεχόμενης κακοποίησης και φρικτών στιγμών, με τη βοήθεια μιας φίλης της, η γυναίκα κατάφερε να φτάσεις στις αρχές όπου και κατήγγειλε τα περιστατικά.

Μετά από έρευνα στην οικία όπου διέμεναν, και την εύρεση πολλών αποδεικτικών στοιχείων (όπως κινητό τηλέφωνο, χρήματα), ο αστυνομικός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της σωματεμπορίας και του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες τo Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, αστυνομικός για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, την ίδια ημέρα (30-09-2023) προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω υπηρεσία εκδιδόμενη αλλοδαπή γυναίκα η οποία, παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στο βιασμό της, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Μάλιστα, για να επιτύχει το σκοπό του, είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης του, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση».

Πληροφορίες από ANT1 News.
Δες και αυτό!