Στον ανακριτή οι δύο από τους έξι συλληφθέντες για τον βιασμό του 15χρονου

27/12/2022
από
Η ώρα της απολογίας για δύο ακόμη ανηλίκους ενώ προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις που απολογήθηκαν το Σάββατο.

Σύμφωνα με τις αρχές, εντάλματα σύλληψης αναμένονται για ακόμη δύο αγόρια, 15 και 16 ετών. Το ένα από τα παιδιά φέρεται ότι έχει ήδη διαφύγει στην Αλβανία. Ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι ο ανήλικος κρύβεται, διότι έχει στοχοποιηθεί χωρίς να φταίει και πως φοβάται ακόμη και για τη ζωή του.

Οι αρχές εξετάζουν επίσης τον ρόλο τεσσάρων κοριτσιών, τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος ήταν παρόντα στα περιστατικά του βιασμού του, τα οποία καταγράφηκαν και σε βίντεο. Τα κορίτσια ελέγχονται γιατί δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τον βιασμό του παιδιού.

Ο εφιάλτης που βίωσε ο 15χρονος ήταν συστηματικός και κράτησε περίπου έναν μήνα προτού βρει την δύναμη να μιλήσει στους γονείς του και εκείνοι να κάνουν τις σχετικές καταγγελίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση οκτώ συνομήλικών του και τη σύλληψη έξι εξ αυτών.

Τα έφηβα αγόρια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο λειτουργούσαν ως εγκληματική ομάδα. Κακοποιούσαν, κατέγραφαν τις πράξεις σε βίντεο και ύστερα τα έστελναν σε συμμαθητές τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις ανήλικοι που έχουν ήδη συλληφθεί και ανακριθεί αποδέχθηκαν ένα μέρος των πράξεων για τις οποίες καταγγέλλονται, χωρίς να αποδέχονται ότι βίασαν το 15χρονο αγόρι. «Δε τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», δήλωσε ένας από τους κατηγορούμενους.

Οι τρεις από τους κατηγορούμενος κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή με την κατηγορία του κατ’ εξακολούθηση και κατα συναυτουργία ομαδικού βιασμού συνομήλικου τους, καθώς και για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Ο τέταρτος ανήλικος που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 χρόνια, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας με περιοριστικούς όρους, που ορίστηκαν σε υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, καθώς και σε παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Η υπόθεση του ομαδικού βιασμού 15χρονου μαθητή στο Ίλιον έρχεται να προστεθεί στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά που μας απασχόλησαν τη χρονιά που σε λίγες ημέρες μας αποχαιρετά.

Στον ορυμαγδό πληροφοριών νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως καθώς στα βίντεο από τα περιστατικά που εξέτασαν οι αρχές ακούγονται φράσεις που αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί πίσω από τον βιασμό να υπάρχουν ακόμη και οπαδικά κίνητρα.

Όπως μεταδίδει η ert.news.gr, στο βίντεο οι φράσεις που ακούγονται παραπέμπουν σε οπαδικά αντίποινα, συμπλοκές κατά το παρελθόν, αλλά και σε περιστατικό πριν από δεκαετίες που είχε γίνει σύνθημα, διότι οπαδός τότε είχε «τιμωρηθεί» από οπαδούς άλλης ομάδας με ομαδικό βιασμό.

με πληροφορίες από efsyn.gr
Δες και αυτό!